Kolege, ne dajte se navuči na GW-7. Kao klavijatura jest novi model, ali stvarno ništa specijalno ili senzacionalno. Još uvijek su stare G i E serije Rolanda puno korisnije i jednostavnije za rad od GW-7. Ja osobno ne znam gdje da ga svrstam, jer ne mogu ga definirati niti kao profi synth, niti kao igračku.
Provjerio sam unos podataka s USB-om.
Stylove možete od bilo koje E ili G serije upucati u njega koblom uz pomoć PC računala u USB 2.0 utikač kako je Delija već reko.
Sa USB memory key-a ili ti sticka ne vuće podatke. Nema HD, ZIP drive niti FD, čak niti mogučnost ugradnje 8O
Varijacije ima samo dvije, orginal i variation kako je kolega gore spomenuo. Mene užasno podsjeća svojim aranžer mogučnostima na neku slabiju Yamahinu PSR seriju tipa stari 510, 520 ili sl. ono s karticom bez disketne jedinice.
Ne znam što da kažem više o njemu. Od početnog oduševljenja njegovom pojavom (radi cool izgleda i niske cijene) do teškog razočarenja kad sam ga čuo i video što može. U biti on (GW-7) je SKUP u odnosu na ono što nudi.
Ostaje nam samo da vrijeme kaže svoje o njemu. Vjerojatno će završiti kao onaj cool Rolandov model iz početka 90-tih, mislim da je bio JW-2200. Skup, našminkan, ali za naše podneblje neupotrebljiv. GW-7 ima balkan i istočnjačko orjentalbe boje, no daleko je to od kvalitete Triton sinteze. Ocijena od 1-10 za GW-7 je -3.
|