Testirao sam u srijedu Audya. Do sada sto sam cuo Aranzer-a definitivno bolje izlazi na razglas od ostalih. Ali nije sada toliko mocno da se kaze puno puno bolje od Pa800/2xPro ili Tyros-a. Sve su to nijanse koje primjete muzicari i dalje ostaje da 99% slusaoca ne zanima jel covjek svira na Pa, Tyros ili Audya.
U testu su bili Pa500, Pa800 i Audya. Pa500 je zvucao dobro na razglasu, kada se ukljuci Pa800 osjeti se razlika, ali isto tako i kada se ukljuci onda Audya. Sve na potpuno istim razglasu.
Po meni puno vaznije treba da bude da se Aranzer dobro sredi i da se vjezba. Onda ce (bez da se ko uvrijedi) i Pa50 zvucati tako fenomenalno da ce gosti opet pozeljeti doci.
Ketron Audya je sigurno pocetak ka novom pravcu aranzer-a, ali treba ocekivati Roland-a, kao i druge proizvodace da krenu ka tom smijeru sto je Ketron krenuo, pa da cijene budu barem koliko toliko i prihvatljive.
Ipak sve zavisi od stila muzike. Previse je para bacati na aranzer ako ce se opet ubacivati semplovi DX11. No svako ima svoje misljenje i stav.
Pozdrav.
|