Drage kolege, eto vam i računice.
G-1000 cca. 700 Eur (najeftiniji a da je OK, tj da ne zahebava ZIP) + Triton LE = 850 Eur-a što iznosi 1.550 Eur-a.
Pa60 = 800 Eur-a (dobra ritam mašina, Tritonove boje tvornički u njemu)
Pa80 (jako dobro isprogramiran) = 1.300 Eur-a. A dobivam dobar ritam stroj sa samplerom, vokoderom i preko 400 user mjesta za stylove samo u SSD-u (Solid Stade Dicu, plus jako puno na HD-u i da ne pričam previše)
E, pa drago društvo ja sam 250 Eur-a u plusu, i imam isto što i vi s dvije klavijature ali tehnički puunnoo bolje.
Mani se G serije. Ona je svoje dala. Ako već voliš Rolanda, a nemaš para za G-70 uzmi neki od VA seriji. Nemaju sampler, ali opet je jaakko dobar stroj za te pare.
I da, na kraju bih samo reko, da je stvarno bolesno uspoređivati G-1000 s Pa serijom jer je razlika u tehnologiji cca. 10-tak godina. Isto ko da idem uspoređivati da li je bolji auto od prije 10 godina bez ABS-a i auto današnjice s ABS-om, ESB, CST i sl. gluposti. Druga je stvar, što tebi treba na gaži, tezgi, no ako ne želiš puno "pušiti" na cijeni savijetujem ti da ipak kupuješ klavijaturu mlađe dobi. Jer tehnika ide naprijed. Taman isprogramiraš aranžer po svom čejfu, a već izlazi od KORG-a ili Rolanda novi "zmaj". I kad svog starog ljubimca prodaješ dobivaš toliko mizerne pare da te sve srce boli jer ti žao truda i vremena što si potrošio na njega. A to nitko ne plaća. I ja sam se teško rastao od G-600 + Trinity-a, ali od kad mi je Pa80 u rukama, ma mila majka. Preporodio sam se. Uz njega imam još N364, ali i on mi je suvišan, jer s Pa80 i Dallapu mogu odradit svaku svirku bez imalo problema.
|