Videti jedan post
Star 28.09.2007, 11:08   #18
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Osobno največa idiotarija koju klavijaturisti rade (BEZ UVREDE molim) je slaganje SET-ova s drugog modela klavijature na drugu marku klavijature. Ako si uzeo KORG-a onda sviraj KORG-a i krajnje je glupo konvertirati primjerice ritam od G-1000 ili Tyrosa II na KORG-a. To nikad neće zvučati niti na jednoj klavijaturi kao na orginalu. Druga stvar je samplirati instrument, ali zvuk ili ritam s jednog sinta u drugi mi uopće nema smisla. Kako kaže kolega Marco : "Ako želiš Rolanda, onda kupi Rolanda i ostavi KORG-a na miru jer za to nije predviđen".
I na kraju zaključak : Kad bi vrijeme upotrebljeno za programiranje "nemogučeg" i na raznorazne eksperimente upola samo potrošili na uvježbavanje i sviranje gdje bi nam bio kraj.

Nedime, svaka čast na trudu. Vi studijski nerdovi ste stvarno muzičari kategorije priče za sebe i naravno da treba pohvaliti vaš rad, pogotovo kad se radi neki novi zvuk i ritam koji još nije svijet uopće čuo. Ali brate, nije mi jasno da takav znalac kao ti gubi vrijeme na konvertiranje ritmova s G-1000 na Pa-800. Pa Pa-800 je svemirski brod za G-1000. Mislim da smo svi robovi nekog nepisanog standarda da je Rolandov ritam najmasniji i da ga zato treba kopirati, ali taj trend je bio prije 10-tak godina. Po toj logici bi danas onda svi rađe kupovali G-70 ili E-80 od Rolanda, pa ipak nije tako.

Razmislite malo koliko sva prašina oko ritmova ima smisla.
kreso je offline   Reply With Quote