Videti jedan post
Star 25.09.2007, 15:44   #11
alennios
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 20.06.2007
Downloads: 312
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
alennios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard tonalitet

E ovako radim na Četiri ili osam taktova iz razloga sto i ako ima kakva varijacija ona treba da se ponavlja nakon 4, 8 ili 16 taktova zavisno od potrebe. Također uglavnom kod ritmova stavim u prvom taktu prvi udarac krash pa se on ponavlja u tom intervalu, kada bi stavio to u ritmu koji ima 1 ili 2 takta onda bi non stop imao udarac krash-a.Eto to su neki od razloga.
Kada izaberes varijaciju od npr 2. takta duzine 8 taktova stavis neutral i nema potrebe da ista transponujes jer program automatski sam prebacuje u c dur. Isto vrijedi i za varijaciju ako izaberes neutral.Ja sam te prlazne prepravljo tako sto udjem u ritam i onda polako mijenjam note tog dijela. Naravno uvijek ti je poželjno izabrati dionicu u kojoj imas najmanje izmjena akorda. Ja sam neke ritmove radio tako da za varijaciju stavim playback i onda ritam sam mijenja kao sto se tebi desavalo. Nakon toga uzmem i redom sve vracam na klavijaturi u jedan tonalitet na taj nacin dobijes sve te prolaze odsvirane kako treba ali oko toga ima dosta posla pa neznam koliko imas zivaca za to.
Pozdrav.
alennios je offline   Reply With Quote