tonalitet
E ovako radim na Četiri ili osam taktova iz razloga sto i ako ima kakva varijacija ona treba da se ponavlja nakon 4, 8 ili 16 taktova zavisno od potrebe. Također uglavnom kod ritmova stavim u prvom taktu prvi udarac krash pa se on ponavlja u tom intervalu, kada bi stavio to u ritmu koji ima 1 ili 2 takta onda bi non stop imao udarac krash-a.Eto to su neki od razloga.
Kada izaberes varijaciju od npr 2. takta duzine 8 taktova stavis neutral i nema potrebe da ista transponujes jer program automatski sam prebacuje u c dur. Isto vrijedi i za varijaciju ako izaberes neutral.Ja sam te prlazne prepravljo tako sto udjem u ritam i onda polako mijenjam note tog dijela. Naravno uvijek ti je poželjno izabrati dionicu u kojoj imas najmanje izmjena akorda. Ja sam neke ritmove radio tako da za varijaciju stavim playback i onda ritam sam mijenja kao sto se tebi desavalo. Nakon toga uzmem i redom sve vracam na klavijaturi u jedan tonalitet na taj nacin dobijes sve te prolaze odsvirane kako treba ali oko toga ima dosta posla pa neznam koliko imas zivaca za to.
Pozdrav.
|