Videti jedan post
Star 18.01.2011, 12:14   #138
keyboards
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 48
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 90 puta u 46 Postova
keyboards befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Prelazak na PA3

Jos od pojave PA1 definitivno za mene Korg je postao aranzer nr.1. Prije svega zbog iskoristljivosti i lakoce dobijanja onoga sto zelis od aranzera. PA2 je donio ono sto sam zelio imati kod PA1 a to je vise memorije za semplove, laksi instrument, usb sto je po meni kao muzix=cru koji zivi od svirke bilo dovoljno da predjem sa PA1 na PA2. Stp se tice zvucne kvalitete to je tu negdje u izvornom obliku no ipak veca RAM memorija za semplove daje prednost PA2 koji sa dobrim semplovima daje vise od toga u kvaliteti zvuka. Moj prelazak na PA3 nije nikako pod znakom pitanja. Prije svega moj moto je ici u korak sa vremenom i novac mi nije prepreka u tome. Sami razlozi za prelazak bi bili sledeci.
1. 61 tipka smanjuje velicinu i tezinu klavijaure dto ce olaksati njenu mobilnost koja je meni potrebna.
2. 512mb memorija za semplove
3. Mogucnost kontrole uper 1,2 i 3 sa on/of
4. svidja mi se auto fil ideja (koju su drugi vec imali) i 4 fill sto daje mogucnost vise prelza tako da nam svirka niije dosadna vex raznolikija.
5. on/of za pads i svjetlo da se vidi koji pad svira
6. crna verzija daje mogucnost lakseg uvida u odabranu dugmad/lampice
7. unapredjenja u zvuku bubnja i voice procesing kao i tehnicka unapredjenja

Evo to bi bilo ono sto mene navodi da kupim klavijaturu koja ce izgleda u Aprilu biti u prodavnicama u Kanadi i koju sam vec narucio u dvije verzije 76 (za studio) i 61 za live performing. Vec sam prodao jedan PA2 a i ovaj drugi cu kad dodje PA3 u prodavnice. Za PA2 mogu samo reci ono sto sam i tvrdio da je fantastican instrument i da vjerujem mnogi ako ne i vecina nece imati razloga da ga mjenja za PA3. Po meni je nuznije bilo mjenjati PA1 za PA2 zbog memorije za semplove prije svega nego PA2 za PA3 jer PA2 vec ima svega dovoljno. Da zakljcim na osnovu svega sto sam vidio do sada prelazak sa PA2 na PA3 nije neophodan osim ako bas hoces kao sto je moj slucaj.
keyboards je offline