hvala veliko... pa2x ima vrlo bogat rec. mod (dosta toga se moze snimiti na samoj klavijaturi, tj. sve) ali je nepregledno raditi sve na klavijaturi. Zbog toga radim sve na racunaru (konkretno koristim Cubase SX3), tacnije zeleo bih da style uradim do kraja na racunaru, ali to nije moguce. PA2x, a verujem i drugi korgovi modeli su koncipirani manje vise na sledeci nacin:
- na racunaru mozes snimiti note, "dzojstik" i "pedal" poruke, ccO, cc32, program change, cc11, cc71-74
- u rec. modu na klavijaturi dodajem poziciju vrata na gitari, opseg klavijature na kojoj svira instrument na odredjenoj traci, jacinu RX zvukova...
- tek onda, u style play modu idu cc7, cc91, cc93, master tempo...
Meni je ovo OK, ali se pitam da li postoji neki drugi nacin...recimo za cc7, kako god ga postavim u rec.modu, kad snimim style i izadjem u style play mod, svi se resetuju na 100, dakle na svim trakama se izgubi moje predhodno podesavanje, pa ajde ponovo... isto je i sa master tempom, resetuje se na 100, bez obzira sta sam predhodno podesio.
Mozda gresim, mozda postoji neki nacin da se izbegne ovo resetovanje?
Hvala unapred...
Inace, oni kontroleri cc12,i13 mogu se dodati na fino podesavanje u efektu kao AMS( alternate modulation suorce) na razne funkcije, a najcesca je FX amount i druge...ali ja tu nevidim nikakvu logiku, kad posle svejedno moram da dodajem cc91 i cc93 tek u style play modu, tj. na kraju pravljenja ritma...
Gde je tu realno preslusavanje u toku procesa snimanja(da bi znao dali nesto nevalja) a ne da tek kad sve zavrsis, ponovo da bi ispravljao nesto sto je moglo i u samom procesu snimanja...
|