Videti jedan post
Star 03.01.2011, 20:55   #7
spreco
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.04.2009
Downloads: 20
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
spreco befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja to radim s Cubase i midi fajlovima. Istina je da neki fajlovi nisu htjeli raditi u Hypersonicu zbog toga sto je nota bila kratka. E sad neznam je li to dobar izraz, ali ja sam vidio da na midi fajlu koji radi dobro duzina trajanja note je 60. Sve sam postavio tako i sve radi.

Znaci kad raspakujes midi file u Cubase, deseta traka, traka bubnja mora biti oznacena, okolo crvenom bojom - linijom. To ucinis tako sto kliknes na nju misem. Kad pocrveni, desni klik misa i izaberi Open List Editor. Kad ti se ovaj editor otvori, vidjeces nekoliko vertikalnih kolona. Klikni na bilo koje mjesto desnim klikom misa, izaberi opciju SELECT ALL. Kad OZNACI SVE, cini mi se da je cetvrta traka s lijeva na desno, ona na cijem vrhu pise LENGTH - duzina. Tu ti, primjerice pise 0.0.0.1. Dodji misem do broja 1. Klikni na njega, primjetit ces promjenu, i onda brate samo okreci roler na misu. Podesi duzinu trajanja note na mjeru koja ti odgovara. Kazem, ja idem do sezdeset, a ako hocu da recimo neka cinela bide izratenija povecam tu broj i gotovo. Eksperimentiraj malo.
spreco je offline   Reply With Quote