Videti jedan post
Star 01.01.2011, 17:37   #1
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard Prelaz sa vSamplera na Kontakt

Koristim vSempler, u kombinaciji sa rolandom exr-e2, sve to radi super, medjutim vSampler koliko je dobar toliko i nije. Strasno mi smeta, sto nemogu da biram sve boje sa klav. Imam banku sa 60 boja, preko klav. mogu da odaberem samo 4, 5. i to kucam na klav. brojeve od 001 do 045... Ono bira sve jednu istu boju, i to prvu u banci, pa dalje ukucam 200 u klav. on izabere boju pod rednim brojem 16, nema nikakvog reda, opsti haos... I to me strasno nervira. Neznam kako da podesavam balans i jacinu sa klavijature, znaci na klav. na glavnom potenciometru da podesavam i jacinu semplova, a na tasterima "balance" da podesavam balans, tj. odnos. Nista od toga ne uspevam, a nema ko ni da mi pomogne, jer ocigledno niko nezna, ili pa ne zeli da kaze. Inace rolanda i komp. sam vezao klasicnim USB kablom, posto roland dozvoljava i podrzava takvu vezu, i radi bez problema sa vSamplerom, a onda sam iz klav. iz izlaza za slusalice, vezao klavijaturu i komp. klasicnim audio kablom, da bih na zvucnicima od kompa cuo rolanda. E sad zanima me sledece, da li je Kontakt ili neki drugi softwerski sempler bolji, i da li ce mi omoguciti sve ovo sto sam pobrojao gore u tekstu, i omoguciti malo pristupacniji, laksi i da kazem "logicniji" rad od vSamplera? Molim za pomoc. Hvala na odgovorima unapred.
Dodato:
Da ne bi otvarao novu temu, postavio bih jos jedno pitanje pod ovom temom. Naime koliko sam ja skapirao nesto, vezano za kontakt, moguce je skidati biblioteke zvukova, za ovaj program, i ubacivati ih u kontakt? Da li to znaci da je pored ubacivanja semplova u kontakt, moguce i ubacivanje tih zvukova, tj. instrumenata, nesto kao Stringsevi, klaviri, elektricni klaviri ...

Promijenjeno od calevh (01.01.2011 u 19:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
calevh je offline   Reply With Quote