Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 05.06.2005
Mjesto: Cakovec
Downloads: 231
Uploads: 2
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 86 puta u 82 Postova
Instrumenti: Yamaha GENOS2, Motif XS6, Korg PA800, ROYAL STANDARD Silvana II, Boss VE-500...
Interesi: Klavijature, Software, Web, PC...
|
Uh, dobra tema. To je uvijek bio problem i kod mene. Ja vučem cijeli razglas pjevač ili gitaristi s kojima sam povremeno svirao samo uzmu lovu i ispare a da nisu niti pitali koliko da daju za korištenje razglasa. Ali sam konačno počeo raditi sa ljudima koji to razumiju pa imamo posebni dogovor.
Primjer I
Gitarista i ja, on dogovori gažu, ja uzmem razglas - zarada se dijeli jednako
Primjer II
Gitarista, basista, harmonikaš i ja, basista dogovori gažu, gitarista svoj veći razglas, kombi... - od ukupne zarade izdvaja se 10% za razglas i djeli se trošak goriva za kombi
Primjer III
Gitarista i ja, ja dogovorim gažu i uzem razglas - zarada se djeli jednako jer sam trebao gitaristu zbog stranog repertoara i rock 'n roll-a gdje mi treba gitarista pa je jasno zašto mu ne naplatim razglas.
Primjer IV
Dobim ponudu za malo jaču gažu, okupim duo ili trio, uzmem razglas, naglasim ostalim članovima za naknadu za korištenje razglasa. Ako se slože - dogovaram gažu, ako se ne slože - ne dogovaram gažu!
Primjer V
Moj službeni bend, svira svadbu ili dr. - zarada se dijeli jednako jer imamo razglas u vlasništvu benda svi sa podjednakim udjelom. Kako se mijenjaju članovi benda, razglas ostaje isti samo se bivši članovi isplaćuju iznosom uloga u razglasu umanjenim sa smanjenjem vrijednosti opreme proporcionalno sa godinama korištenja od kad je kupljena ali ne više od 10% uloga a bivšeg člana isplaćuje novi koji dođe u bend.
Nadam se da sam jasan.
|