....
Original je Pavle Stefanovic, ali je pesma kroz vreme, nekad u kafanama o nastupima dozivela "preradu" strofa, kao i npr. "Jova Caruga" , "Zvoni zvonce"-org. Dusko Petrovic, "Sam od sebe bezim" org. Nedeljko Bilkic a ne Vida Pavlovic, "Pjevala je Semsa mala" org.Nedeljko Bilkic a ne Sinan S. ili Ibro Selmanovic, "Case lomim" Mustafa Redzic a ne Nezir Eminovski, "Oci su moje mutne od dima" org. Milos Milosevic a ne Nino , "Vrati se Neno"orig. Mustafa Redzic a ne Milance Sou "Oci pune suza(Matia Vurkomena)" orig. Aco Simonovski a ne Dusko Lokin, "U dusi njenoj drugi se krio" orig. Mensur Mrehic a ne Hoki, "Volim majko jednu zenu vise od zivota" orig. Zivko Mica Mitrovic itd..
Dobra tema,cisto da se podsetimo, ko je prvi snimio neku pesmu.
Da samo napomenem, da dosta novijih pesma u zadnje vreme dozivi obradu ritma, teksta i melodije, radi prilagodjavanja auditorijumu i trendu, voleli mi to ili ne.