Trzisna a ne realna cijena
Samire(Dalabu) druze moj nesmije se ovdje niko uvrijediti,jer su to tvoja licna misljenja i to je posteno.Svi smo ovdje drugovi pa znao ga svirati ili neznao!!!!Znam da se razumijes u klavijature.Ja sam u svom prethodnom postu napisao da bar kod nas u BiH su trenutno TRZISNE a ne REALNE vrijednosti svega pa i klavijatura.Isto kao sto su drasticno pale cijene racunara,mobitela,...tako i starijih a kvalitetnih klavijatura.Kada bih ja licno dobio ponudu da prodam(a nemislim prodavati) 300 Eura za G 800(ima megafloppy-ali nema veze),ja bih ga radije bacio u rijeku,zapalio,iscijepo....!!!! EM 2000 je u svakom slucaju mladja,bolja,kvalitetnija klavijatura ali TRZISNO se nemoze uzeti toliko love za nju.To znam iz mnogih kontakata preko oglasa kada sam ja kupovao.Ljudi mogu zacijeniti,ali nemogu dobiti te pare.Dakle,bar kod nas nije tolika razlika u cijeni izmedju G 800 i EM 2000.
Ja sam amatercina,ali sam mnogo toga vidio i cuo.Jedan kvalitetan muzikant,koji ima G 800(1000) u kombinaciji sa Tritonom,Yamahom itd moze dobro da odradi posao.Nije sve u skupom i u sminki.Ko zna svirati,on ce ga i odsvirati!!!!
Evo sto rece drugar Din074,dusa ga je bolila kad je prodavo.To je ono o cemu ja pisem-TRZISNA CIJENA!!!!
NETREBA UOPSTE PISATI BOLJA OVA,BOLJA ONA KLAVIJATURA.TO JE STVAR LICNOG UKUSA,DA NEBI BILO SVADJE.
Kocko drugaru,ja cu ti samo ukratko o tom Megafloppy-ju.Ja sam kupio G 800 u kojem je vec bio ugradjen.Moja klavijatura vodi porijeklo iz Nisa-Srbija i to je tamo neko nekad ugradio.Sve to izgleda kao da ga je fabrika takvog proizvela.Taj uredjaj su proizveli talijani neke 95.godine i odavno se vise ne proizvodi.Oni su na svojoj stranici napisali da je to hard disk,medjutim taj Megafloppy radi na istom principu kao i disketa(floppy).To ti je u bukvalnom prevodu MAGACIN DISKETA.On ima na sebi brojeve od 000 do 999 i to su u stvari slotovi.Pojednostavljeno,na svaki broj mozes da memorises ritmove,boje ,midije u velicini memorije kao diskete.Znaci mozes natrpati hrpu ritmova,boja,midija...
Medjutim to ti nemoze biti od velike pomoci,osim ako mislis pustati midije,a meni oni netrebaju.Prednost je sto ako radis svirke(a ja ne) nemoras nosati sa sobom diskete jer ono sto memorises na megafloppy ostaje na klavijaturi i poslije gasenja.Ali kad upalis klavijaturu,bar kod G 800 ti opet moras loadovati onih osam ritmova u USER BANK.Isto tako nemozes direktno vuci ritmove sa njega.Sumnjam da ces uspjeti igdje da kupis Megafloppy posebno.
OVO JE SAMO LICNA I DRUGARSKA RAZMJENA MISLJENJA.
Din074 mozemo li stupiti u kontakt nakako preko PM-a.
Zdravi mi i zdravi bili,
Sejo