Sledeća investicija je automobil!
Trenutno vozim pasata karavana starog ravno 20 godina, izbor je sužen na 2 modela, prvi pik mi je Seat Alhambra a drugi je VW Sharan!
Smatram da ovim izborom jednim udarcem "ubijam dvije muhe", tj. da kompletan bend(nas 5) i ozvučenje može stati a koristiće se naravno i kao porodičan auto.
Alhambra mi se više sviđa i jeftinija je u startu, ali VW drži cijenu i vjerovatno ga je lakše prodati...
Znam da se i Ford Galaxy proizvodi u istoj fabrici i na istoj traci kao ova 2 modela, ali mi se ne sviđa.
S' obzirom da od sredine ovog mjeseca u BiH će biti omogućen uvoz i starijih vozila sa Euro3 normom, razmišljam o uvozu gdje u obzir dolazi 2001 godište i mlađe. Naravno, tražim Tdi motor...
Da li neko od Vas ima jedan od ova 2 modela, kakva su iskustva?
Takođe me zanima da li postoji još neki sajtovi osim mobile.de i autoscout.de gdje bi se mogli pogledati oglasi?
Danas nam rekoše da od polovine decembra ukidaju vize, pa postoji i opcija odlaska recimo u Njemačku ili Austriju po auto, mada mislim da ove auto kuće imaju već dobro uhodane kanale, tj. jeftinije prođu na carini i prilikom plaćanja PDV-a nego kad pojedinac to radi, ali se može recimo kod njih naručiti auto?!
Da kažem kako se trenutno u Bosni kreću cijene ovih vozila, za godišta 2001 do 2003 registrovano je oko 16 do 18 hiljada KM.
Svaki savjet i preporuka su dobro došli
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
|