Videti jedan post
Star 10.08.2007, 08:26   #9
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

MILANE---Prijatelju moj danas malo koji gazda zna da cjeni PRAVOG muzičara...Ja se sjećam da sam ponekad imo par ponuda svaki vikend...Čak sam neke moro vulgarno da odvraćam...Poslije nekog vremena spalo da NIGDJE nema tezge...Đe god odem da vidim,gazda se pozdravi,nešto popijemo a ono fajlaši na svakom koraku...I jedan moj veliki drugar (imena neću da spominjem) kaže meni da mu se ne isplati imati uživo muziku...Ko veli "živi" muzičari traže velike cifre od 70-80eur pa nagore a njemu dođe čovjek da "SVIRA" i "PJEVA" za 50 ili 80eur...I ja mu kažem da se uživo ne može porediti sa fajlašima a on meni kao iz svega poštovanja,ali njemu je važnije da jeftinije prođe i da je narod zadovoljan...A jebo ti naš narod,kad se napije njega boli kita kakva je muzika.nego samo da se on može da isprsi pred društvom i bajagi pravi lom...Mi smo inače poglup narod komplet balkanci---Ja nebi mogo otići u kafanu i slušati nekog fajlaša kako glumi i vuče bakšiš,a neki veliki muzičari sjede kući jer ne mogu ići ispod cjene.Sva sreća što sam se sad spojio s jednim dobrim pjevačem i hvala Bogu uvjek ima svirke,on to sređiva,njuši pogađa,dogovara al bogami bila je kriza pogolema,sve neki glumatori i šupci,kad ih vidiš oni jadnici satraše se od sviranja a jedan obični C-dur ne znaju da pritisnu sa tri tipke...Svi znate šta to znači,Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote