Zdravo Branislave
To se radi sa Cutoff. To podesavanje se nalazi u MENU pa TRACK CONTROLS. Zatim na Drum traku stisnes iznad SELECT i cuttof oteras u minus.
Na ovaj nacin ce ti sve varijacije ritma biti prigusene.
Ukoliko zelis da ti samo jedna varijacija bude prigusena .... onda ne diras cuttofa u track select, nego ides record/edit na ritma i podesis na varijaciju koju zelis pa ides MENU i EVENT EDIT. Dole levo nek bude namesteno na DRUM i odma na pocetku stisnes na prvi EVENT i stisnes INSERT i taj novi event koji ce se pojaviti podesis ga TYPE - Ctrl, Value1 - 74 i Value2 ces podesiti koliko zelis da bude prigusen (od 1 do 63 su ti vrednoste od -64 do 0 cutoff, a od 64 do 127 su ti pozitivne vrednoste od 0 do +64 cutoff).
Otkako podesis taj event memorisi ritma i to je to.
Treci slucaj, ako zelis bas kako na ritmove koje si naveo da se Cutoff sam automatski menja (vidi cutoff potenciometra dok sviri ritam).
Ovo je pokomplikovanije i zahteva malo vise vremena da se odradi.
U ovakav slucaj moras da ides po red u event listu u EVENT EDIT i kako citas vreme (sledis ga u kolonu "position") postavljas "Ctrl evente" sa value1 74 i value2 varijabilno ovisno o tome koliko zelis da bude taj cutoff podesen u taj moment kojeg citas u position kolonu.
To bi bilo to od mene za sada .... al sam se raspisao

a sve sto sam hteo da kazem da "zamucen" ritam je ustvari negativni cutoff, ali nema veze poslo mi od ruke

Ako treba jos pojasnjavanje reci

Pozdrav
EDIT: jos da dodam jedan link ..... proucite jos nesto kako to automatsko menjanje funkcionise
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...ghlight=cutoff