Ja i dalje smatram da je sve u prstoredu. Ko ima pravilan prstored, apsolutno su mu dovoljni 2. i 3. prst za trilere, eventualno da uvezba i 3. i 4., jer za trilerom 4. i 5. prstom po meni nema nikakve potrebe (da ne pricam o trileru palcem i kaziprstom). Ja 1. i 2. koristim za "brzalice", primarno trilere sviram 2. i 3. (naravno palac i 4. cesto idu kao dopuna tirlerima), i bas po nekad 3. i 4. (ako vezem 2 trilera). Od samog starta druzenja sa harmonikom usvojio sam prstored Ljubise Pavkovica, njime se sluzim, i nemam problema

. Nikad mi se nije desavalo da "upletem" ili "polomim" prste.
Dodato:
Posto ne mogu da edit-ujem poruku (ne znam ko je to limitirao na 5 min., a nije mi jasan ni razlog), dopisacu ono sto sam zaboravio, pa neka moderatori "nalepe" na prethodnu moju poruku.
Po meni je bitnije koristiti svih 5 prstiju desne ruke u svirci, nego se muciti sa trilerom 4. i 5. prstom, jer i dalje ima dosta "troprstasa", pa cak i "dvoprstasa", a to je vec veliki problem. Dakle, neka moja "formula za uspeh" je: dobar prstored + upotreba svih 5 prstiju u svirci. A posle mnogo sati vezbe, to vec sve dodje na svoje

. (
Da napomenem, ovo govorim "u ime" klavirne harmonike i klavijatura, jer sa dugmetarama nemam nikakvih iskustava, te nisam kompetentan da i njih pominjem.)