Videti jedan post
Star 03.10.2010, 13:19   #8
nikolajanic1
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 24.09.2008
Mjesto: zg hrvatska
Downloads: 2026
Uploads: 415
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: yamaha
Interesi: sve vezano za klavijature
nikolajanic1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nisam bas najbolje opisao problem,zapravo stvar je u pucketanju,mikrofoniji,suskanju ,koje se cuje na razglasu kao kad preteras sa izlaznom jacinom kad zasvetli crvena dioda.znaci nije samo stvar u dugmetu ,prasini i to,nego ladan lem na potenciometru i spojevi do njega ,danas cu sve to da zavrsim i dugme da skinem i lemim,sprejam ,sve ,pa cu da javim.hvala na savetima svima!
Dodato:
evo problem je resen:mora da se otvori klavijatura otpoji sve kontakte ,skine maticna ploca sa softverskim delom da se dodje do potenciometra.zatim se odlemi cip da se dodje do kotacica na kojem su bakreni kontakti koji se vrte po bakelitnom postolju,koje se od trenja i starosti istrosi i stvori prekid u kontaktu bakrenih vodilica do cipa,i onda se mora sve dobro ocistiti i natrag zalemiti, i sklopiti nazad klavu,i to je to.sada radi bez sumova .to mi je uradio moj sin" ljubi ga majka" a ja sam samo pomagao! eto ako neko bude imao takav problem da zna sta se mora uciniti ako ide u servis ,naravno moze se promeniti i potenciometar ako ga imaju u servisu,sto je trajnije resenje.pozdrav svima!
Dodato:
znaci taj problem se nemoze odkloniti izvana skidanjem dugmeta,sprejanjem,a sto moze biti problem u nekim slucajevima,kao sto rece Emir,no ovde se radi bas o potenciometru!
Dodato:
gega bio si u pravu kontakt klizeceg dela je bio oneciscen! hvala

Promijenjeno od nikolajanic1 (04.10.2010 u 08:45 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nikolajanic1 je offline   Reply With Quote