Tema: korg pa50sd
Videti jedan post
Star 30.09.2010, 14:41   #17
Nemanja88
Drugar foruma

Nemanja88's Avatar

Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
Nemanja88 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ milanceshow: Jesam harmonikas, ali sam svirao i Pa 50 jedno vreme .

@ echo.sb: Na forumu je dosta toga pisano o Yamahi PSR-S700, pa prelistaj malo. Sto se samog Pa 50 tice, posto si se konkretno za njega interesovao, ja sam svirao jedno vreme, pa cu ti reci sta smatram prednostima, a sta manama. Mane su mu izuzetno lose dirke (makar za moj pojam) i nedostatak samplera, za neku ozbiljniju svirku (ali su valjda zato i napravili Pa 80 ). Prednost je to sto za njega imas pregrst ritmova i boja, nije toliko tezak za upotrebu, ima veliki i pregledan ekran, ugradjeni zvucnici su odlicni za vezbanje kuci, nije mnogo tezak, a ni glomazan. Sve u svemu, pravi tezgaroski aranzer (za neke nazovi slabije tezge). Ali da se upari sa npr. Triton Le ili tako necim, dobija se odlicna live kombinacija (no, necemo sad o tome). Po meni, sve mu je prosecno, ili iznad proseka za tu cenu. Sto se kupovine nove ili polovne tice, ako imas novca, logicno uzmi novu. Ja sam imao varijantu sa fd (tada se SD nije ni radio), i jeste malo smor dok ga napakujes, ali nije strasno. Naravno, sa SD to ide mnogo brze...

Roland GW8 sam imao prilike da probam, i najiskrenije ne vredi tih para, a kako su mi objasnili, i nema nesto boja i ritmova za njega, vec se mora konvetovati (tako su mi rekli, zato se ogradjujem). Dirka mu nije nikakva, sav je nekako frigidan... Ne znam. Iako mrzim Roland (osim XP-30), trudio sam se da najobjektivnije sagledam ovaj aranzer, ali stvarno mislim da nije to to, pogotovu ne za tu cifru (bez uvrede)... Jedina dobra stvar je "Analog Modify" sekcija, ali moze se i bez toga.

Promijenjeno od Nemanja88 (30.09.2010 u 14:44 sati)
Nemanja88 je offline   Reply With Quote