Poštovane kolege, eto da vam se pohvalim obnovio se i ja. Kako mi je crko Pa80 odlučio sam naručiti i uplatiti novi Pa800. Iako mi baš i nije nekako najbolji izbor (nije me baš uduševio ponuđenim) kao stari KORG-ovac smatram da mi je najbolje da ostanem na "konjima" iz KORG-ove ergele.
E sad drage kolege i prijatelji na vama je da pomognete starom jaranu savjetima i materijalima kao što sam i ja (nadam se) vama pomagao oko starih Pa aranžera i KORG-ovih workstationa. Synth mi dolazi sredinom 8 mjeseca (tako želim jer idem krajem ovog tjedna na GO).
U par sati što sam se u music shopu zahebavao sa demo uzorkom Pa-800 vidim da nema ništa nova, no molio bih ponosne vlasnike ovog delfina (plav je i vidi se da je inteligentan ) da mi odgovore na par pitanja.
1. Da li čita stare samplove (KMP) sa Pa80, i da li je procedura unosa fileova ista ? Kuda ću spremati sada samplove pošto nema flash karice ?
2. Pretpostavljam da poznaje stylove, boje i performance sa starih SET-ova. Da li je razlika u kvaliteti kod reproduciranja velika, te da li ima jako mnogo posla do konačnog uštimavanja ?
3. Da li SET sa KORG-a Pa80 kad se učita u Pa-800 isto zvuči kao i na staroj Pa80 ili ga treba došminkavati ?
4. Da li može SET-ove drito vuči s memory sticka ili ih treba očitavati, tj mislim da li pored očitanog SET-a mogu koristiti i SET s memory sticka (npr. da vučem neku performancu s drugog SET-a) ?
5. Da li stari HDD s Pa80 mogu upucati u Pa-800, i odmah ga koristiti ili ga moram prethodno formatirati za Pa-800 ?
Eto, to je toliko. Zahvaljujem unaprijed na odgovorima. Također molio bih iskusnije kolege koje već koriste Pa1X ili Pa-800 da pošalju malo materijala ako im nije teško
Mada najrađe sam programiram i slažem svoje SET-ove razumijte me, ipak počinjem od početka pored svog dugogodišnjeg iskustva. Pa-800 mi je nova beba u obitelji, pa opet počinjemo s "pelenama" i ostalim pizdarijama i dječim bolestima koje idu uz svaku novu klavijaturu.
Osobno to mi je najgore kod aranžera. Taman prokljuviš klavijaturu do savršenstva (npr. Pa80) i tada ti izađe novi model, ili ti stara crkne, pa onda opet Jovo nanovo
|