Takodjer sam se dosta raspitivo o ovome sistemu. Koliko sam shvatio ovo je prava stvar i ko je god probao ostao je odusevljen. Postoji system 1 i system 2. "dvica" je navodno naprednija, mikser ima vise opcija... ali je zato duplo skuplja. Cini mi se da se system 1 krece negdje oko 1700 eura, a system 2 oko 3000 eura sto je ipak malo previse. Jedan stub je dovoljan za jednog clana. Tako da ako vas ima npr 5 u bendu treba 5 stubova s tim da za bubanj i bas gitaru moraju ici dupli basovi sto se kupuje posebno. Buduci da se stubovi montiraju iza sviraca nije potreban monitoring a mikrofonija je navodno stvar proslosti. Za one koji rade na aranzer navodno je dosta tri stuba sa jednim duplim basom tako da se moze ozvuciti sala sa oko 400 ljudi. Mnogi tvrde da je zvuk u svakom cosku jednak sto mi se malo cini nemoguce. Inace kolega je kupio taj jedan stub za akusticne svirke, samo gitara i vokal pa cekam da se vrati sa puta da to isprobam, ako je to to onda pravac artist i narucujemo jer nema vise silnih kablova i vucaranja "teskih" kutija... Nadam se da to moze zadovoljit ove nase tezge
|