Citat:
Originalno postovano od tranzit
Nema nikakve mogucnosti ugraditi dodatni RAM na PA800. Ta informacija koju ti je dao prodavac je pogresna, jedino ako je on sabrao RAM i ROM onda je to sa 128MB ispravno. Ama i pored toga je PA800 interesantan jer je taj ROM poprilicno bolji od onoga u LE i PA1X zajedno. I PA1X i LE se zasnivaju na ista 32MB ROMa (Triton Chip) pa je to u sustini bespotrebno dupliranje. PA800 ima sasvim novi sound chip od 64MB u kome se nalaze dosta kvalitetniji samplovi nego u ova dva. E sad, ako ti nesto posebno trebaju terce pri svirki onda bi trebalo ostati pri sadasnjoj kombinaciji jer na PA800 to ne ide kao na LE posto mu nedostaju User Scale u smislu u kom je to inace na Tritonu dostupno mada i na njemu u svakom slucaju mozes napraviti samplovane terce.
|
Nisam uopste priacao o ROMu jer njega ne mozes nista da mijenjas, pricao sam o RAMu. Triton ima 64 MB, Pa1xpro ima 32MB, sve ukupno mi je to oko 96MB. Ako PA800 moze max 64mb onda mi nije nikakvo poboljsanje. Fakticki gubim na tome polju. E sad, druge stvari koje PA800 ima a ova dva nemaju su za mene toliko neznatne da me uopste ne privlaci kupovina PA800. Morat cu izgleda cekati novi sajzer od Korga.