Slazem se da se vraca starija muzika ,sto je za pohvalu ali za to je krivac po meni verovali ili ne taj famozni Grand,jer smatram da "oni sviraju" a mi igramo.
Ima mnogo pesama koje se nisu svirale po klubovima ,diskotekama ,"fensi mestima" (ako to i dalje postoji ) koje se nisu radile ....da sad ne nabrajam ..pesme kao sto su "jesen u mom sokaku " i odredjene pesme od sabana ,Save Radusinovica koje su se uvrstile u repertoar(klubski ) a sto je Grand plasirao putem sredstvima kao sto su Zvezde granda i sl .
E sad ,naravno da su neke pesme izvucene i plasirane od strane "obicnih smrtnika " ili ti nas pa zazivele ....odnosno imamo i mi ulogu .
Sto se tice novijih pesama to nam ste sto nam je,sve je pitanje opredeljenja ,ako radis klubsku svirku mora se skida sve sto je potencijalni "hit" ili sto se slusa makar bio najveci Ultra mega Giga Kic ako hoces da opstanes .Nema tu hocu necu i to je to.
Medjutim ,moze da se potegne i pitanje repertoara na Tezgama ,odnosno ni tezge nisu kao sto su bile ,neke tezge se odrade na zabvnjacima i grandovcima i malo tome harisa itd .....i to je ucestalo . Takozvane opet "Fensi svadbe " ,inace zasto stariji muzicari zovu mladje ekipice da rade sa njima i da animiraju mlade .
E sad ,to je Beograd i okolina ,malo "dole" je mozda drugacije ali to je vec druga tema a i vec sam dovoljno duboko zasao.
Znaci da rezimiram svoje misljenje,mora sve da se svira da bi bili kompletni i univerzalni jer zivimo od te muzike i trebamo biti sto upotrebljiviji ...dok nepostanemo Vlado geogrijev i pevamo i sviramo svoj stil i neinteresuje nas nista drugo :-)))
|