Videti jedan post
Star 26.07.2010, 18:37   #27
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@sinisa
Ne znam zasto si toliko siguran da je Rom memorija u pitanju(valjda po logici da se operativni sistem nalazi u njoj i da sa njim nesto nije u redu).Desavalo mi se da blokiram klavijaturu jednostavnim formatiranjem(sa kompa) memorije koja je namenjena za skladistenje ritmova(zovite je kako hocete(Ram,SSD...)tako da ne mozes izvoditi takve zakljucke tipa "sigurno je OS pa prema tome Rom"!
@koja
I Rom i Ram kod vecine rolandovih klavijatura nisu onakvi kakve ih vecina zamislja(kartica poput memorije u kompjuteru ili hard disk kao kod laptopa).Izgledaju kao cipovi ili integralna kola...etc. i zalemljeni su na ploci pa je preporucljivo da ih menjaju lica koja su dovoljno strucna za ovakve zahvate.Zvanicni rolandov servis za Srbiju najverovatnije ima svoj broj telefona pa lako mozes da ih pozoves i pitas za cenu,koja verujem nece biti mala i verovatno ce da dovede u pitanje opravku klavijature,ali ti je to najsigurnije resenje.
Da bi saznao cenu Ram memorije,moras da otvoris klavijaturu,da nadjes oznake memorije i potrazis po katalozima elektronike na internetu,a sto se nase pomoci tice mislim da smo vec pokusali da ti pomognemo u ovoj temi
http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=11550
Pozdrav sa zeljom da sto pre osposobis klavijaturu!

Promijenjeno od Boban010 (26.07.2010 u 18:38 sati)
Boban010 je offline   Reply With Quote