Citat:
Originalno postovano od nesaband
@milepsr:
ovo sto ti sada objasnjavas u poslednjem postu je za muzicku teoriju 
Sa duznim postovanjem svim kolegama ja sam pregledao ovu temu i vidim da mnoge kolege ne znaju da odrede iz kog tonaliteta se svira koja pesma pa cak ne znaju ni da li je pesma durska ili molska tako da to sto si napisao mnogi nece razumeti.
nadam se da se ne ljutis mom komentaru koji nije zlonameran.
Pozdrav
|
Naravno da se ne ljutim
Reci cu i ja nesto, nadam se da se ostali nece naljutiti
Ja sam samouk, nisam isao u muzicku skolu, niti sam ikada imao ni jedan jedini cas kod nekog profesora. Sve sto sam naucio, naucio sam sam zdravim razumom, citanjem literature, druzeci se sa ljudima koji se bave muzikom na ovaj ili onaj nacin (ovaj forum je jedan od njih), ali onog trenutka kada sam poceo da ucim tako neke stvari otvorili su mi se novi vidici, koji su mi mnogo pomogli u napredku.
Meni je licno najtuznije kada vidim ljude koji sviraju po 10-15-20 godina i ne razumeju se u muzicku teoriju, itd itd... A samo poznavanje nekih osnova muzicke teorije bi im mnoooooooooooogo olaksalo svirku.
Necu da mislite da se ja sad ovde pravim pametan, da sam popio svu pamet ovog sveta... Ja sam jos uvek mlad i zelen, imam jos mnogo da naucim i jos mnogo dima da se nagutam u kafani da bih mogao da se nazovem nekim muzicarem... Mnogi ovde imaju vise muzicarskog staza nego sto ja imam godina.
Moj komentar je bio dobronameran, kako bi neko iz njega naucio nesto novo, ili ako ne nauci da ga bar zainteresujem na neki nacin da se upusti u to. Ja znam da ne znam puno, ali kad mogu ovde nekome da pomognem nekako, pomoci cu...
Pozzz