Videti jedan post
Star 17.06.2010, 18:28   #19
Beethoven
Odomaćeni član

Beethoven's Avatar

Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
Beethoven befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nema ova prica veze sa PowerMateom iako je on direktan primer za ovu moju tvrdnju. Imao sam PM600/2 (AB klasa), sad imam PM 1000/2 (H klasa). Sto se tice tog licnog i slusnog utiska, imam taman toliko mogucnosti kao i ti da primetim razliku ili ne. Sto je najvaznije, primetio sam. Jesi li imao priliku da poredis ta dva pojacala u istom momentu tj. A-B poredjenje? Sumnjam. Ja sam imao i do ovih zakljucaka dosao. Meni je bilo jako neverovatno, toliko sam se radovao kako cu dobiti H klasu pojacala i racunao da cu time dobiti mnogo vise. I jesam dobio, H klasa jeste bolja klasa pojacala od AB klase po svemu osim po zvuku tj. lepoti zvuka. I sto je najvaznije, nije to neka ogromna razlika ali se oseca, narocito neko ko cesto svira i obraca paznju na to.

Onda mi je jedan prijatelj koji se godinama bavi time rekao da se uopste ne cudim i da je to tacno. Onda sam ja malo pretrazio net i nasao brdo tvrdnji da AB klasa ima najbolji zvuk. Ako te ne mrzi, potrazi pa ces videti.

I ja, kao i ti, uvek vise verujem svojim usima i to je potpuno ispravno. Sto se tice tog sklapanja u Kini, mene to nikad nije interesovalo i nije nikakvo zlo sve dok ta ozbiljna firma stoji iza tog proizvoda. Ne poznajem ni jedan izvorni kineski brend a da je u vrhu audio industrije. I bolje dok je tako.

Ponovicu, ono sto sam chuo uporedjujuci slushno ova dva pojacala se slaze sa misljenjem ljudi koji se bave pravljenjem pojacala i tim tehnickim delom. Znaci, dobro sam cuo.

Pozdrav.

P.S. Moja odluka ce uvek biti H klasa zbog svega ostalog sto ima bolje od AB klase. H klasa jeste napredak i to ogroman.