Videti jedan post
Star 10.06.2010, 08:44   #36
doktor87
Banovan!

Registrovan/a dana: 29.06.2008
Mjesto: Сурчин
Downloads: 88
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: KORG X5D
Interesi: Maloletnice... :))))
doktor87 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
doktor87 pošalji poruku preko MSN messengera doktor87 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Sto se tice nostalgije za bojama sa vasih starih i prodatih klavijatura imam da kazem jedno: NEMOJTE IH PRODAVATI ili ih bar ponovo kupite za male pare kad naletite za licnu kolekciju, ako vam to kao umetnicima ista znaci!
Ja imam X5D i ako ne bude potpuno zaradio drugu klavijaturu necu ga prodavati i dodavati novac...trenutno ne tezgarim aktivno pa zato kazem.

Sto se tice pomenutog aranzera...kolega koji je postavio temu svoje interesovanje za kvalitet zvuka je usmerio na harmonike. Posto on ima AI2 sintezu i dva oscilatora identicno kao i X5D mislim da imam pravo da dam svoje misljenje o samom zvuku.

Nema teorijske sanse da dobijes ista vise od kvaliteta WELTMAISTER od 80 basova sto se velike kabine tice, sto se male tice isto u klasi WELTMAISTER od 120 koji ima malu kabinu...nista specijalno. I to kroz jednu ili jednu i po oktavu relativno vernog zvuka...zavisno od efekata i jos nekih parametara koje mozes da dostelujes. O Organ ili Master registru skoro da nema govora...jer je razlika u oscilatorima onda kod organ registra 2 oktave a tu je deformacija tona haoticna zajedno sa dinamikom a master ne mozes da dobijes jer imas samo 2 oscilatora a treba ti bar 4 ( pod uslovom da je jedan Mussette koji vec imas na njemu fabricki i da dodas jos po tri oktave). Jednostavno ta sinteza ne daje potreban zvuk harmonike za nase tezge, ali zato zurle, gajde i zabavnjake moze da odradi kad god hoces!

Sto se tice ritam sekcije, to je po meni stvar ukusa...mada sam ja ljubitelj i korisnik bubnjara. Ne sudi po snimcima sa kucne kamere koje ces da slusas na zvucnicima od 30ak eura
Takodje bi ozbiljno trebao da razmislis o PSR 1500 ako ti vec treba aranzer.
Za ostalo nisam kompetentan...
doktor87 je offline   Reply With Quote