Posto planiram da se vratim na klavijature,dosta vremena sam proveo u razmatranju raznih aranzera,i na kraju su mi ova 2 zapala za oko. Situacija je ovakva:
Budzet me ogranicava na
novu Yamahu (1350e) ili
polovan pa1x (1300-1500e). Yamahu sam probao (sa nekim dodatnim bojama sa USB memorije) i izuzetno mi se dopalo to sto su joj dirke plitke (sto meni izuzetno odgovara,jer sam harmonikas), ritmovi jednom recju
ubijaju,a ni boje nisu lose. Cini mi se da bi to moglo fino da se spakuje. Korga nisam ni probao,ni video uzivo,samo cuo neke snimke,koji su stvarno fenomenalni. Pre sam imao PA50 (znam da je sramota porediti ih), i ritam koji je on proizvodio je za mene bio propast! Interesuje me da li je takva situacija i sa pa1x? Opet napominjem,nisam ga cuo uzivo,snimak je ipak nesto drugo... I jos jedna stvar mi se dopala kod Yamahe - skladistenje i direktno pozivanje boja sa USB memorije. Za upotrebu je laksi od starih Nokia 3310

. Kakav je slucaj sa Korgom,posto se sa PA50 nisam bas najbolje snalazio? Koliko cu vremena i zivaca izgubiti dok ga budem napakovao da zvuci pristojno? Opet da napomenem,ja sam harmonikas,probao sam dosta klavijatura,ali su ih drugi pakovali,a ja sam "pokusao" da pakujem moj bivsi PA50,i to mi nesto bas nije islo. Sve je to za mene malo konfuzno,iako sam servisirao mobilne telefone i kompjutere,pa tehniku dosta poznajem,tako da su mi klavijature bile i ostale jedna velika misterija. Niti znam za sta sluzi HDD u pa1x, niti se razumem u RAM (koliko sam skontao,semplovi se pakuju u RAM

,a jedino sam skontao za sta sluzi Mp3 board,i shvatio da to meni ne treba

), pa bih molio da mi se samo ukratko pojasne neke stvari,u kratkim crtama,kako bih skopcao sta je sta, i kako bih znao da izaberem pravu stvar

...
Znam da sam dosta zahtevan,ali bi mi odgovori na ova pitanja umnogome olaksali izbor,a i kasniji rad.
Unapred hvala na odgororima.
Pozdrav,Nemanja.