Evo da se i ja malo uključim u raspravu kako najbolje zaštititi klavijature po kupnji da ne izgubiš bitne detalje na njoj.
Oduvijek kad sam kupio novu klavijaturu i dok su im bila metalna kučišta na tekstualne dijelove sam uvijek preljepio salotejp, i lagano ga skalpelom obradio. Poslije kad sam prodavao klavijaturu, skinuo sam poklopac i pofarbao sve s orginal bojom u kako kaže Alix specijaliziranoj autolakirerskoj radnji. Potom sam maknuo salotejp (koji je gore od prvog dana) i klavijatura je ko nova, ko ispod čekića.
Na ovim novim KORG-ovim Pa klavijaturama kojoj su kučišta od plastike možete koristiti također salotejp preko tekstualnog dijela, no pošto je plastika porozivna tj. ne prijanja najbolje savjetujem vam tanak nanos bezbojnog laka za nokte. I stvar je riješena. Za sitne ogrebotine kupite mini sprej za avio modele, boja Metalic Aluminij 7F (2 dcl. košta oko 20 €). To vam je provjerena orginal KORG-ova srebrna boja za Pa seriju KORG-a. Btw, interesantno, kad istom Alumini 7F bojom kod autolakirera pošpricaš Trinityovo kučište, iako na oko nije ista boja, dobivaš isti ton i nijansu kao i tvorničom bojom. Dodaje se samo nijansa perla efekta u boju.
Eto, malo trikova i od mene. :wink:
|