Ja neću znati riješiti problem jer niti imam x5d niti radim s navedenim programom,
ali moram uputiti jednu kritiku svima onima koji traže rješenje nekog problema na forumu.
Traženje pomoći ne može ići u stilu:
"spojio sam korga midikablom na računalo i ništa se ne dešava"
Onaj koji želi pomoći, mora uložiti truda da pročita, razumije problem i da pokuša predložiti rješenje.
Zašto je postavljačima pitanja teško napisati 3 rečenice više, pa reči koji model klavijature (znam, piše u nazivu topica, ali ipak...), koja vrsta midikabla (klasični ili onaj koji na drugom kraju ima printerski konektor), koja vrsta zvučne kartice, kakvo računalo (koji operativni sustav), kako je spojen midikabel (koji in u koji out) i tako redom.
Bez tih detalja, prije ćemo rješenje naći gatanjem iz šalice nego ovako.
Možda netko više zna o ovom konkretnom problemu, ali primjerice, midikabel koji na drugoj strani ima game port, ljudi moji, pa to je bilo sredinom devedesetih. Zar to ijedna zvučna kartica danas još ima?
Isto tako bi se moglo preporučiti da čovjek kupi midikabel koji na drugoj strani ima usb. I tako redom.
Možda čovjek ima novije računalo koje uopće više nema printerskog porta (game port sigurno više nema osim ako mu je računalo staro 10-15 godina).
Zato velim, bolje da gatamo iz šalice nego da se trudimo oko rješenja bez najosnovnijih podataka...
|