Videti jedan post
Star 29.04.2010, 11:41   #16
doktor87
Banovan!

Registrovan/a dana: 29.06.2008
Mjesto: Сурчин
Downloads: 88
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: KORG X5D
Interesi: Maloletnice... :))))
doktor87 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
doktor87 pošalji poruku preko MSN messengera doktor87 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Da se vratimo na pocetak teme...
Koliko sam shvatio, u pitanju je aranzer i gitara...verovatno jedan od vas dvojice ce da peva i nasli ste pevacicu.
E sad... Koliko vidim nisi napomenuo da vec koristite neki mikrofon...ti ili pevacica...nebitno. Meni to govori da cete cesto i sa dinamickim da imate problem sa mikrofonijom...bez ljutnje, ali posto ne znate ni koji tip da uzmete...
Ako peva jedan od vas dvojice, najbolje je da uzmes neki pilot... AKG C520 nije los... Ili dinamicki...za pocetak... Zavisi kako stojite sa lovom.
Sta god da uzmete imajte u vidu u svakom trenutku gde su vam kutije...gde je zvuk usmeren...to govorim prvenstveno zbog pevacice koja verovatno nece stajati u jednom mestu...bar ne bi trebalo. Kad o tome naucite da vodite racuna na svirci...da vam bude kao disanje, onda kupujte koji god hocete i uzmalo podesavanja nikad vam se mikrofonija nece desiti. Takodje je bitno gde vam kutije stoje...ali to je sad posebna nauka

U svkom uputstvu koje dolazi sa mikrofonom imas sematsko objasnjenje kako mic hvata zvuk i kako treba da se postavi u odnosu na kutije. To ce biti dovoljno za pocetak.

S obzirom da te tezge koje vecina nas radi nisu tonski kavlitativno zahtevne kao sto je jedan koncert....

Ja moj glas ipak dajem dinamickom!
doktor87 je offline   Reply With Quote