Citat:
Originalno postovano od dux
Al se ti prijatelju raspisa...  .
|
Kad razmislis malo (sire i dublje) i da znas da si potpuno u pravu :roll:
Ali zasto da bar i ljudski ne iznasmejemo
DjORO, samo da zavrsim nesto, u nekoj sam frci i jos 'nocas' cu ti napisati ostalo ;-)))))
Pozdrav :-))))
Sorry, da pitam - ne vidim opciju EDIT 8O
Ovako sve negde zurimo, pa kada ispojedemo slova - ispasce da smo nepismeni
Citat:
Originalno postovano od djoro
Kolega eto sto ja znam. "Program/Group User DrumKits/Menu/Samples i da se onda na svaku 'dirku' koristeci i OCTAVE, redom podesi to sto si napisao u pocetnom postu i temi? " Znaci i kad dodjem to nemam pojma gde je taj LO SHELF ill nesto tako sto je Pako pominjao i njegov post. A sto se tice equilizera ima ih cetiri koji su 4etvoro pojasni ili bar ja tako mislim. Znaci neznam kako mislis da se to poredi na svaku dirku ma da sam stavljao semplove na taj nacin. Znaci ako mojes da objasnis gde se ulazi koji je tacno taj equilazer i kako se namesta i to je to.
|
Evo ovako Djoro.
Da kazemo, na primer, da si ovom pomenutom postupkom u Programu Drum seta – sredio STD.Kit1.Sve 'dirke' uz pomoc oktava i da si isto u podmeniju – efekti- namestio FX1:52-Rev.Hall, a FX2-nas 'diskutabilni' broj 7 – Param.4B Eq. Tu je taj posao gotov uz one max parametre sto je Pako dao.
Sve to snimis, das ime novo-sredjenom setu, i dodas mu na primer na kraju (U imenu) 4Eq za 'kasnije lakse snalazenje'.
Prebacis klavijaturu u Style Play i u nekoj Perfomansi 'povuces' neki style, zavisi sto ti treba. Pre toga treba i na desnoj strani klavijature da ukljucis STYLE CHANGE i PERFORM. Memoriras nesto za pocetak u toj perfomansi, das joj ime i snimis. Izadjes sa EXIT/NO. Kliknes na levoj donjoj strani ispod ekrana na TRK.SELECT i otvore se svih osam traka. Selektiras prvu, gore, sa leve strane, gde su bubnjevi. Ponovo ides desno na klavijaturi, na dugme PROGRAM. Zatim, opet desno na '0' u PROGRAM/PERFORMANCE gde jos pise USER DK, jer pretpostavljamo da si setove od tamo 'vukao' za ona prva dodatna sredjivanja. Pronadjes STD.Kit1, koji smo 'sredjivali' i selektiras ga. On se ubaci na prvoj selektiranoj traci za bubnjeve. To se vidi kada pritisnes EXIT/NO, a zatim prebacis opet desno – sa PROGRAM na PERFORM. Zatim ides na MENU/21 stranica i postavis Prog:On. Opet MENU/Effects i tu odredis iste efekte u A i B, kao sto si u programima postavio na FX1 i FX2. Zatim na strani 10, isto u MENU i tu vec dolazimo i nalazimo sve sto je Pako spomenuo za podesavanja sa ovim efektom. Posle ima jos dosta sredjivanja u finalnom mixu, ali nadam se da ce ti i ovo do ovde nesto pomoci. I naravno, sve ove postavke treba snimiti.
Pozdrav
:wink: