E, zbunio si me sa tom farbom, jer nisam bio siguran da li misliš na efekte da ti ne ostanu nakon promjene ili ovo što si sada objasnio, kod promjene iz live moda u single mode.
Fantom G ne pamti patch (farbu

) kad iz single moda promijeniš u live mode i obrnuto. Ne znam zašto je to Roland tako napravio, ali to su uveli tek na Fantomu G. Originalno se u single modu fantom g vraćao uvijek na klavir pod brojem 001. Nekim čudom, moj se uvijek vraća na zvuk pod brojem 026.
Nema ti drugog rješenja osim da sve pojedine zvukove koji ti trebaju složiš u live mode, makar ti ne treba split.
Druga opcija bi bila da koristiš favorite u kojima možeš povezivati i live i single mode. Nedostatak favorita jest što više ne vidiš nikakve podatke na ekranu o stanju šibera i drugih kontrolera a samo biranje favorita je vrlo nezgodno rješeno osim ako se koriste padovi za biranja, ali u tom slučaju padovi više ne mogu imati neku drugu funkciju.
U svakom slučaju, onaj klasičan način korištenja na koji smo svi navikli, a to je da povremeno šećemo iz single moda u kombinacije i obrnuto, na fantomu g nije moguće pa ne moraš više ni tražiti rješenje u tom pravcu.