Drum-ova ima toliko koliko ti zelish...
Za obradu Drum Kit-ova je potreban program Tyros Sound Editor koji se nalazi na CD-u pri kupovini tyros-a. (prvo usb drajver instalirati)
Pri startanju programa se javljaju opcije za obradu… custom normal,custom drum,piano,e-piano,string,organ itd itd.
Odabirom DRUMS se javlja podrucje sa voice ovima koje mozesh izabrati. (od standard Kit preko dance,analog kit do arabic kit itd..
Po odabiru KIT-a sa duplim klikom mausa se sve memorishe u radnu memoriju PC-a.spremno za editovanje (otvara se novi prozor) voice editor for tyros Drum: *****kit)
Na vizualnoj klavijaturi na ekranu mozes svakom dirkom pozvati neki drum sample i obradii ga po zelji
(MIC dugme sa mausom )
Sve prepravke se moraju u custom – sejvati pre nego se shalju na Tyrosa .To se radi sa kliko-om na STORE u podrucju EDIT
Editor predlaze ,,sejvanje,, na jedan od 10 predvidzenih mesta na internoj memoriji ali mi mozemo svojevoljno izabrati dali cemo na HD ili USB da ,,sejvamo.,,tj memorishemo.
Znaci izaberemo mesto i pritisnemo STORE. Sve editovane drum-ove cemo naci pod
,,DRUM CUSTOM,, odeljkom. Ove podatke zelimo sada da shaljemo na TYROS a…to se radi zutim tasterom u EDITORU opcija,,TRANSMIT,,
Potom se javlja dialog gde moramo izabrati dali cemo ,,sound&Drum ALL, sound custom Normal ili drum kit (custom drum) TRANSMITOVATI na tyrosa
Pritisnemo Start pa pri zavrshetku transmitovanja taster EXIT na Tyrosu.
Ako se drzite ovog redosleda i nemate problema sa USB povezivanjem,ostace vam drum kit-ovi memorisani i mozete ich opozvati pri sledecem startanju klavijature bez da se ponovo loaduje.
>>
Eto to je to ..ovako mozesh imati neogranicen broj Drum kit-ova dali Arapski,turski sta god….
>> Zaboravio sam napisati da se mora uspostaviti kontakt izmedzu Tyros-a i Racunara pomocu USB kabla ...ali to te vec znali pretpostavljam ;-)
Promijenjeno od gega (18.04.2010 u 12:54 sati)
Razlog: zeznuo sam se
|