Videti jedan post
Star 15.04.2010, 16:31   #7
mojkarma
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
mojkarma befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@josipv
A kako postigneš da ti ikona uz sample u sample listi bude ona bijela umjesto crvene?
Pretpostavljam sejvanjem, kako drugačije!

Što se sejvanja tiče, mnogi korisnici fantoma g su u početku zbunjeni zbog specifične strukture projekta na fantomu g. Treba znati da čovjek čim upali klavijaturu, nalazi se u nekom projektu. Fantom taj projekt obično kreira u vlastitoj memoriji. Zato, kad čovjek krene raditi vlastite zvukove, najbolje je da pobriše semplove koji su tvornički postavljeni i samo zauzimaju memoriju, da napravi novi projekt na usb sticku (npr. pod svojim imenom) i kod paljenja klavijature je najbolje da je usb stick umetnut s vlastitim projektom. Klavijatura će ga automatski učitati.
Sejvat treba semplove, multisemplove i sve programe (single, live). To automatski postaje dio projekta u kojem se radi pa samo sejvanje projekta nije potrebno.

@playlife012

"btw,jel zna tko mozda kako se moze preimenovati ime sample filea (wave)?jer mi u klavijaturi pisu neki blabla nazivi samplova nakon ucitavanja,razliciti od onih koje sam imenovao na kompu i ubacio u import folder..."

Ovo ne kužim. Meni se još nije dogodilo da je fantom na svoju ruku promijenio ime kod importa. Uvijek se prikaže ime koje sam waveu dao na kompu. Ali kad sejvaš svaki sempl pojedinačno (ne da ih više njih markiraš pa onda od jednom sejvaš), onda te za svaki sempl pita za ime i možeš ga promijeniti. Ako ih sejvaš sve ili više njih od jednom, onda ne pamti ime nego samo vrši spremanje na stick.
mojkarma je offline   Reply With Quote