Ma Alix prijatelju ne sekiraj se.
Znam da su ti namjere najbolje i da sigurno nečeš nikog namjerno zajebat. Probali smo i prnuli smo na rosu :wink:
Ti si imo sreće pa si uspio pokrenut, mi neki nismo, ali niko te ne optužuje da si nas natjero u trošak i na grijeh.
Inaće ovo s memory adapterom je bila ne dobra nego odlična čak moram reči super ideja. Ali mislim da je sve stvar do softwara. Ovo je kako kažeš idealno za fajlaše, ali i nama koji sviramo bi se dalo itekako lijepo iskoristiti te mogučnosti. Ja sam primjerice imao ideju da napravim jedno 10-tak setova, ali s različitim performancama. Znači primjerice prvi set bio bio pop-rock i na njemu bih napravio samo ritmove za takovu muziku i 160 gotovih performanci s orginal ritmovima tj super stylovima preko KAT2000. Znači od introa preko varijacija do enda uz osnovnu boju i 4 STS boje koje se koriste u toj pjesmi. Pa bi potom napravio SET hrvatskih narodnjaka, pa SET staqrih legendarnih stvari tipa Tozovac, Rokvić, Toma Zdravković Bešlić, pa jedan set novog Turbofolka itd. Pa jedan set friziran samo s bojama bez nekih posebnih ritmova koji bi služio samo za live svirku s bunjarem i basistom. Znači napravio bi univerzalnu klavijaturu za sve prilike, hočeš li od aranžera za narodnjake, zabavnjake, kao mastericu itd. Mislim da razumiješ što pričam. Onda bi taj adapter zlata vrijedio. Makar i ova sad kombinacija s starom verzijom adaptera i staromo memory karticom od 256 Mb odrađuje taj posao, ali brzina prebacivanja SET-ova me baš ne oduševljava previše, no ipak je brže nego s obične diskete. Realno i Pa50 je memorijski gledano u rangu jednoj starog srednjeg pentiuma. MSAC-FD2MA adapter bi radio jedino na Pa1X ili Pa800 bez problema (jer imaš gdje nasnimit drivere u njegov sistem odnosno na HDD), ali time gubi smisao, jer postojeći HDD nemožeš napunit do penzije. Ovako kao dodatni disk ima isplativost isključivo samo kod fajlaša tj da se isključivo s njega fajlovi puštaju, a da je interni HDD služi samo za SET-podatke. U cijeloj priči bojim se jedino da usljed čestih loadiranja ne vrisne FDD, no kako sam shvatio mogu stavit bilo koji s PC-a od 10 € vrijednosti umjesto njega.
|