SLOŽENI DRUMOVI OD WAVE ILI AIF
Reči ču ti Marco samo moram opet da ga potražim negdje na disku.
Nego sad ču vama na kratko objasniti kako se menjaju i uvode wave u drum naprimjer a kad ču imati malo više vremena sastaviču cjeli spisak.Uglavnom provalio sam i da se a uopšte nije teško.
Eto kako sam ja išao

rvo sam stavio jedan Arabski drum set u custom voice mada je bolje staviti neki u kome stoje primjer bd,kb,sn i tako dalje jer u ovome arabskome stoje imena i pošto neznam arabski malo sam se namučio oko toga šta je bas drum itd.
Zatim sam od korga jv druma uzeo wave: bd,sn,itd.da ne navajam svega.Loadao sam ih normalno sa Sound creator-Sampling-file import,taj postupak znate te sahranio u custom voice naravno.
Zatim opet

ound creator-sampling-edit.Ovdje u editu izabereš ispod(moj primjer Arabski drum)te sa pg next naprijed i Waveform.U sekciji Waveform lijevo sa dugmičem dole na Ad wave.
E ovdje jednostavno izabereš ispod piše lijevo Custom voice
primjer BD sasvim desno stoji ti C-2.Ako hočeš da taj BD staviš na primjer na taj c-2 samo pritisneš isto tako na desnoj strani mali dugmič ADD i taj vave je več potvrđen u set druma na to mjesto.I tako dalje uzmeš SD na desnoj primjer D2,B1 ili kamo hočeš da ga staviš te opet dugmič ADD da potvrdiš.Tako dalje sa Činelama i svime šta stoji u drumu.
Naravno mora se znati zaporjed gde šta stoji isto kao kod korga kako se slagali drumovi.Sa pg next na prozor store tamo naravno na set druma (u mom primjeru arabic drum)i desno dugmič Execute i to je sve.
Vidite i sami da je to vrlo jednostavno napraviti te ne vidim zašto se to mora držati u tajnosti pa forum je zato da jedan drugomu pomogne pa ne sviraju ljudi istovremeno na jednome mjestu da bi mogli zaviditi jedan drugome.
Dosta sam noči prebio dok sam to tražio a siguran sam da valjda nisam jedini koji je došao do toga ali ja sam ko što sam obečao ako nađem objasnio.
Smatram da je barem zasad ovo u neku ruku opisano za one koji savladaju vrlo dobro klaviaturu neče biti teško a za one koji manje ako če trebati podrobniji ču sastaviti spisak ali neznam kamo se to stavi ili ionako mogu da pitaju ovdje.
Uglavnom zna se da je moguče sastaviti drume kako kome pašu.
Pozdrav svima