Tema: RCF Art 315A
Videti jedan post
Star 10.03.2010, 23:52   #29
dzvadzvaka
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 15.12.2008
Downloads: 23
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
dzvadzvaka befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard Pozdrav

Citat:
Originalno postovano od domino Pokaži Post
@taskedallape
Nije da "ja tako cujem", nego svako ko pridje na pola metra cuje to isto. Plastika se cuje sa strane i pozadi, a zvuk iz 15-tice i visokotonca - napred. Narocito ako u materijalu koji reprodukiuje ima malo vise basa - plastika tandrce i zuji. Napunicu je nekim lepkom ili silikonom
Prijatelju mora da tandrce jer je to plastika i sve kutije sa 15-ticama tandrcu na odredjenu frekvenciju odnosno ton. Iz iskustva recimo znam da ART325A tandrce na As ton a pasivna na G ako su u prostoriji plocice i to se jednostevno resava krpenom lepljivom trakom. I max4 tandrce kao pokidan auspuh na trabantu i to na F bas kad je pocjerash iako je u pitanju 12 inch-a kao i kineske kutije i kojekakve kopije koje se po svetu prodaju pod original TANDRCU, ZVECE ,UJE, BRUJE a danas ni bog dragi ne zna sta je original a sta je tamo neki YANG YUNG GE SHUA napravio u svojoj supi ili podrumu. Elem sve to nije tako strasno. Mnogo je strasnije kad kutija na svirci prestane da radi a to se upravo desava kod FBT max4 kutija koje nisu pravljene da rade kao razglasne kutije nego iskljucivo kao monitori i mnoge druge koje necu da nabrajam da neko ne daj boze ne isprevrce oci pa takav i ostane i da nekoga ne uvredim. Ja sviram tezgu a jedna po jedna od mogucih 6 kutija otkazuje i to kao po naredbi prvo zvekne drajver pa se ugasi cela kutija dok na kraju ne ostasmo sa jednom i po kutijom i dva bas bina i naravno sta je ciniti u po` svadbe nego trazi sta se moze naci i kao da nas bog pogled`o nadjemo dva RCF ART 500 i ekstra zavrsimo svadbu 400 gostiju i zato neka bog blagoslovi RCF i nemoj da pricate ovo ili ono. Mercedes je automobil, Sony je kamera Shure-Sennheiser su mikrofoni a RCF i EV je zvucnik. Ostalo je sve stvar dzepa (koliko je ko spreman da plati), kakav ton zelis da dobijes i koliko si jak fizicki da mozes da potegnes recimo ART500. Normalno je da onaj ko nije tezi od 50kg sa sve krevetom ili iz bilo kog razloga ne sme da tegli morace da kupi laganu kutiju hteo to ili ne hteo-To zapamtite da ne ponavljam sto puta a i ovog moderatora da bocnem jer i on zivi u svom svetu kao i svi mi i ne smatram nikoga-ni njega kompetentnim da sudi o bilo cijem ukusu i savetima a jos manje o brendovima kao stosu RCF i FBT. Svako ko se bavi na bilo koji nacin muzikom pa makar i samo rentiranjem a pri tom hoce da ima kvalitetan zvucnik koji nece zakazati a radi kako treba ne uzima FBT nego RCF.........EV.........dynacord.........JBL....... .MONTARBO......pa najposle i PANASONIC a FBT, BEHRINGER, PROEL, ASTER je dobar samo kad bas nemas nista bolje. A sad ostao sam duzan resenje za tandrkanje kutija. Kupis lepo "krpenu" traku i dugacak "krstasti srafciger iliti odvijac i rastavis kutije na proste cinioce i svaku ivicu i rub gde naleze plastika na plastiku ili metal na plastiku i rub prednje mrezice gde ulazi u plastiku, sve izlepis lepo crnom "krpenom" trakom lepo da se ne primeti kad je sklopis (negde ces morati i duplo da lepis jer zavisi koliko odlivak bezi) onda lepo vratis sve kako je bilo i tamo gde viri traka kulturno je odstranis ziletom il skalpelom i nema vise da bilo sta tandrce osim sama rezonanca kutije a to se resava fatelinom ili sundjerom ili zhimom ili nekom nedrndanom vunom. Nadam se da sam pomogao na bilo koji nacin. Ako jesam dobro je a ako nisam pokusacu ponovo. HAHAHAHA. Pozdrav ljudi do sledeceg vidjenja. Vas komsija dzvadzvaka.
dzvadzvaka je offline   Reply With Quote