"DUX"---Master pojačalo za komplet Miksetu i kanalni Master slider je u logaritamskoj skali....dakle to sve staviš na nulu (obavezno a sa Gainom onda sebi štimaš glasnoću...Dakle "GAIN" ti otvara i zatvara snagu na pojedinačnom kanalu u Linearnoj skali (ako su potenciometri linearni)li nemoj da ga pregoniš previše-dakle Gain se naštima na maksimalnoj vrednosti,na kojoj još zvuk ne pišti i ne zuji)....E sad za PM1600 mogu ti reći (imo sam je 3 godine) trebaš prvo da naštelaš Equalizer (zavisi od želje po jačini i boji zvuka)...zatim sve kanale (njihove kanalne potenciometre) poravnati na nulu i zatim dodaješ gain,i štelaš sebi visoke,srednje i niske tonove....Ako ti npr.pišti mikrofon,to znači da si visoke tonove previše pojačo i dolazi do interferencije tako da moraš dodati još malo srednjeg i bass-a...a ako ti bruji opasno-to znači da si bass ili srednje tonove previše pojačo i obično ih samo malo smanjiš i stvar rješena....Evo javi se kolegi Neletu da ti još neke cake pokaže ja baš nisam nešto s vremenom,ali nadam se da sam ti šta pomogo...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|