Videti jedan post
Star 14.02.2010, 21:44   #21
KORGX5D
Drugar foruma

KORGX5D's Avatar

Registrovan/a dana: 11.03.2006
Mjesto: Njemacka i naravno Bosna u srcu
Downloads: 1699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 105 puta u 22 Postova
Instrumenti: Korgovi razni, gitare, saz...
Interesi: Razne sfere kroz koje covjek ucenjem postize napredak
KORGX5D befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Dragi kolega Drasko!

Korg pa50sd nije nikakva klavijatura nove generacije nego je isto staro kinesko smece kome su umjesto flopy stavili SD, a umjesto starih njegovih dirki (tipki) su stavili dirke koje su ranije stavljali u korg pa60 i korg pa80 (buduci da njih vise ne proizvode).
Sto se softvera tice, ne znam koliko mjerodavno mozes da ga komentarises, jer ne znam koliko si naobrazovan o tome, ali ako vec jesi naobrazovan, onda lijepo uzmi i stari OS i novi OS pa zaviri malo unutra, nemoras puno da zavirujes, mozes i sa obicnim WordPad, pa ce ti odma sve biti jasno. Razlika je upravo samo u tome da li cita sa flopy ili sa SD i nikakve druge razlike nema. Sto se resursa tice, mi ih svakako ne koristimo toliko, jer svako od nas tu stavlja svoje zeljene boje.

Lijepi pozdravi!
Dodato:
Zaboravih, jos da kazem koju vezano za ugradnju USB-a u korogove.
Korg Pa50 i Pa50sd, na svojim maticnim plocama nemaju predvidjenu ugradnju USB-a, tako da na njima jedino preostaje opcija ugradnje HD-a pa tek onda mozete da kupite jos tu karticu za USB i stavite je na poziciju kod HD-a.
Ali ta karta jos i dalje drzi cijenu od 130 eura, gdje se ne vidi bas neka isplativost.

Dok je kod Pa60 i Pa80 na samoj maticnoj ploci vec predvidjeno mjesto za USB i potrebno je svega 15-tak eura dijelova i naravno malo znanja oko lemljenja, pa na njima za nekih sat vremena imate originalno ugradjen USB. Na Korgu Pa80 imate cak na tom mjestu vec pripremljen otvor i samo treba da se izbije kako bi USB mogao napasovati na svoje mjesto, dok za razliku od njega na korgu Pa60 morate sami obiljeziti i izbusiti tu poziciju.

Pozdravljam!

Promijenjeno od KORGX5D (14.02.2010 u 22:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
KORGX5D je offline   Reply With Quote