Moze se naci do 1000$USD vamo Dejane...a MojKarma posto si to ispricao objasni mi
sledeci fenomen:
1. Cortan, svi ljubitelji imaju DX1 i MOTIF ES, iskljucivo to i nista vise, kune se u to.
2. Amza, svi ljubitelji imaju CZ101 povezano na Triton Studio, nista vise.
3. Kottis, svi ljubitelji imaju CZ101 povezano na Yamahin VL70m.
Citat:
Originalno postovano od mojkarma
Ajmo s najglupljim argumentom:
koj god muzički kanal otvoriš na tv-u, velika je vjerojatnost da netko još uvijek svira na Tritonu. E sad, ili su ljudi gluhi, ili svi ovi po svijetu još nisu čuli za motif.
|
Tu umjesto Gluhi trebalo bi se mozda staviti Glupi il da ne pretjeram toliko, neznanje, ti i sam znas da 98% tih ljudi
neznaju jos da povecaju Glas na taj Triton a ne da se razumu sta je bolje i sta valja...zasto to kazem? I oboje smo iz
tog dela svjeta pa dobro znamo ako ti danas ofarbas kosu sutra cu i ja odma...ako ti jos nije jasno procitaj one 3
tacke fore pa ces skontati...te 3 tacke nevjerujem da mozes pobiti, to je fakt koji svi znamo.
Citat:
2. Samo 4 zvuka idu u kombinaciju (performance kod Motifa). Triton ih ima 8 još od M1. A M3 prima 16 zvukova u kombinaciju.
|
Totalno tacno samo sto si zaboravio da Motif ES ima 4 potpuno Individualna Oscilatora i 4 Niska Oscilatora dok kod
Tritona su to samo 2 Oscilatora...ako se razumes u programiranjem onda znas tacno sta hocu da kazem i da se moze
to postici i na Motif ES, mnogo nas koji SAMO programiramo smo radili to.
Citat:
4. Tko Motif želi koristiti i kao master kontroler za rackove, mora koristiti zasebni master mode, pa prvo programirati vlastite zvukove/performance, pa sve to učitavati u master mode i onda napokon u master modu odrediti zonu za kontrolu vanjskih uređaja. I pritom postoje samo 4 zone. Ne samo da je to manje od onog što može Triton, nego Triton to sve opet odrađuje u jednom modu, u Combination modu. Nema potrebe prošetavati se kroz bezbroj funkcija jer je sve objedinjeno u jednom modu.
|
Ovdje si izgleda promasio citavu stvar, Master Mode nije bas ONO sto si ti opisao gore, radi on i mnogo drugih
funkcija osim one sto si opisao kao naprimer stvari sto Triton nemoze:
Imati Program, Combi, Song, Pattern, Sampler i Controller al sve u 1 MODE, da nemenjas MODE uopste.
Citat:
5. Motif u performance modu svira zvukove isključivo na istom midikanalu. Tko želi koristiti primjerice klavir od motifa na način da ga kontrolira nekim vanjskim kontrolerom, a da ostale zvukove svira na motifu, taj mora koristiti song mode ili pattern mode. I naravno, svaki put prilikom paljenja klavijature učitavati songove (na motif es-u). Opet, u Tritonu za to koristi Combination mode.
|
Ovdje si opet promasio stvar al neznam koju, dal neznas sta je Song i Combi Mode na Triton il obratno, da neznas sta
je Performance u Motif, za mene u Perf moglo je na razlicne kanale, da si to promasio, mozda, neznam a kao Controller
svi znamo da je Motif ES vjekove ispred bilo kojeg Tritona, bar to mu je i jedan od najvecih kvaliteta.
A sad sve ostale stvari su potrebe i ukus, to sto sam goe rekao su fakti a ukus je druga prica, 120 Performanca ili
2000 performanca, zavisi kome sta treba, i meni licno to smeta al izvucem se nekako, Triton ma 2000 al nikad nisam
vise od 50-60 njih koristio. SAMPLER je vec skroz druga prica, Motifov Samper kome fali jedna ta funkcija u svim
ostalim stvarima je MNOGO masniji od bilo kojeg a i danasnjeg M3a. Bar nemoras satima Lupovati ko sto je to slucaj
na Triton il M3...naravno to znas vec i sam ako to radis ponekad.
Pozdrav