Citat:
Originalno postovano od Alix
Al da se vratim na temu--Tyros-2 da bi napunio treba ti jedan studio u kojem bi semplovo instrumente i ostale đavole jel sempliranje bez studija je gubenje vremena,dalje i kad se sempliraju instrumenti i ostale boje treba ih dorađivati,urediti,itd
|
I za kvalitetne samplove zta Korg PA80 ti takodje treba studio. Sampling je sampling pa bilo to da je Korg, Yamaha ili bilo koji drugi sampler u pitanju. Neces valjda samplove za Korga snimati na ulici ili u kupatilu ???
Citat:
Onda na Tyros-2 nije kompatibilan nijedan koliko ja znam Pattern od ritma da bi ga ubacio već moraš da svaki ritam snimaš ko blesav i dorađuješ svaki Track posebno
|
Nije tacno, svi ritmovi koji se koriste na ranijim PSR aranzerima se bez problema mogu koristiti i na T2 i to bez ikakve prepravke. Kompletna Yamahina serija je kompatibilna.
Citat:
Korg je milion puta jednostavniji za upotrebu cjela PA-serija (sve i jedan model) je bazirana na sličnom stilu obrade...Od PA50 pa sad do PA1X ama skoro sve stvari su slične
|
Od kud znas da je Korg jednostavniji kada sa Yamahom nisi radio ? Sve je to na kraju isto, samo je pitanje vremena i navikavanja.
Citat:
A jedna T2 hiljadu nekih đavola i caki koje nama uopšte ne trebaju
|
Sve te cake trebaju jer da ne trebaju ne bi ni bile tu a njih su tu stavili strucnjeci koji dobro znaju svoj posao. I svaka ta caka isto kao i na Korgu ima svoju opravdanu namjenu.
Citat:
Dakle svako misli da je to samo kupiš sinth i on sam svira
|
Nijedan aranzer nece sam da svira, svaki moras srediti onako kako to tebi odgovara. I ti i ja i svi ostali su sredjivali isto tako svoje Korgove pa tako i oni koji se odluce za T2 moraju to da urade.