Tema: Juzni vetar
Videti jedan post
Star 24.03.2007, 14:41   #10
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Alix
Al da se vratim na temu--Tyros-2 da bi napunio treba ti jedan studio u kojem bi semplovo instrumente i ostale đavole jel sempliranje bez studija je gubenje vremena,dalje i kad se sempliraju instrumenti i ostale boje treba ih dorađivati,urediti,itd
I za kvalitetne samplove zta Korg PA80 ti takodje treba studio. Sampling je sampling pa bilo to da je Korg, Yamaha ili bilo koji drugi sampler u pitanju. Neces valjda samplove za Korga snimati na ulici ili u kupatilu ???

Citat:
Onda na Tyros-2 nije kompatibilan nijedan koliko ja znam Pattern od ritma da bi ga ubacio već moraš da svaki ritam snimaš ko blesav i dorađuješ svaki Track posebno
Nije tacno, svi ritmovi koji se koriste na ranijim PSR aranzerima se bez problema mogu koristiti i na T2 i to bez ikakve prepravke. Kompletna Yamahina serija je kompatibilna.

Citat:
Korg je milion puta jednostavniji za upotrebu cjela PA-serija (sve i jedan model) je bazirana na sličnom stilu obrade...Od PA50 pa sad do PA1X ama skoro sve stvari su slične
Od kud znas da je Korg jednostavniji kada sa Yamahom nisi radio ? Sve je to na kraju isto, samo je pitanje vremena i navikavanja.

Citat:
A jedna T2 hiljadu nekih đavola i caki koje nama uopšte ne trebaju
Sve te cake trebaju jer da ne trebaju ne bi ni bile tu a njih su tu stavili strucnjeci koji dobro znaju svoj posao. I svaka ta caka isto kao i na Korgu ima svoju opravdanu namjenu.

Citat:
Dakle svako misli da je to samo kupiš sinth i on sam svira
Nijedan aranzer nece sam da svira, svaki moras srediti onako kako to tebi odgovara. I ti i ja i svi ostali su sredjivali isto tako svoje Korgove pa tako i oni koji se odluce za T2 moraju to da urade.
tranzit je offline