Normalno da se sve da srediti...Ali Adise daj mi reci kako bi ti sredio Yamahu Tyros-2 kad ništa za nju nema.Par muzičara prodavaju semplove koje ni za kite ne liče...E sad T2 ne prima standardne semplove od Korg-a,Akaki,ili PSR9000...A upustva za semplovanje obširuju oko 30stranica na engleskom...E sad mi reci koji tukan će uzeti tako skup instrument,i imati ga kući a neće na njemu imati ono za što ga je i kupio?Ja sam sam odusto od toga,a imo sam veliki merak da ga kupim...A Fićo nad tom tvojom izjavom se slažem donekle...Ja poznajem bar 3 muzičara iz Slovenije koji sa "starim kantama" rade poso...Ali ko je njima kriv da su blesavi pa ulažu pare u tome da djeci kupuje bolje LAP-TOPe,volane za igrice,ili budaleštine umjesto da sebi priušte bolji instrument s kojim će bolje da odradi poso i naravno s njim zarađivati...Sam se sjećam kolike sam muke imo sa Rolandom G-800 i Yamahom V50...Treba to snijeti sa 5.sprata po stepenicama pa sa svirke uznjeti onako umoran...Ali hvala Bogu dragom evo sad sam s tom mukom i svirkom nabavio vrhunske instrumente i komplet novo ozvučenje-tako su i mnogi mogli da nisu bacali pare u besposlice al za razliku ja sam bolestan na muzičku opremu...Svaki tolar sam davo ili za instrumente,kablove,stalke i rezultat je tu...Ej ako danas nemaš ništa u planu navrati kod Šumara u klub SOKOL-Celje noćas ja i Suljo sviramo...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
|