Videti jedan post
Star 18.01.2010, 04:17   #10
dakiyu
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 19.11.2008
Mjesto: Serbia
Godina: 57
Downloads: 54
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 6 puta u 3 Postova
dakiyu befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E,napisao sam da moram da odradim jos par tezgi pa cu verovatno ove ili iduce nedelje u BG...

A ja sam rekao da bih voleo da je protect stalno upaljen i boli me uvo,neispravno pa znas na cemu si...nisam ja generalno protiv protecta nego sam siguran da nisi na cisto kada ce da se upali i to stvarno nervira.

Srpsku novu,iako sam spremio slave nisam ukljucio namerno,u ISTOM restoranu,NISAM ni raspakivao opremu od nove godine i protecta i nikakav problem!Sinoc sam imao takodje u istom restoranu manju tezgicu i bez raspakivanja opreme i NIKAKAV problem,samo sam ovoga puta pred kraj NAMERNO pola sata gruvao i terao ga u limiter i NISTA...

Stvarno me nervira,iskusan sam muzicar i mogu vam reci da su to najgori kvarovi koji postoje,radi-ne radi...kad ne radi,popravis,kupis novo,zaboravis na pare cim prvu tezgu bolje zaradis ali imas dusevni mir da radis inace ovaj dosta tezak posao...

Kod MK1 sam imao par puta protect i znam do kojih kablova je bilo a onda posle 5 godina sam jednu svadbu od 300 ljudi radio na 6 kutija-protect-pa na 5-protect pa jedva na 4 i protect opet...onda sam ga pipnuo i delovao mi je vruc iako su ventilatori radili pa sam iz neke kancelarije uzeo onaj veliki ventilator i stavio ga od napred i odradio na 4 kutije bez problema a onda pred kraj dodao 5 pa 6 kutija i sve pojacao bez problema.
Posle par dana sam otisao kod majstora gde smo zajedno skinuli GOMILU blata sa nekih hladnjaka na ploci a ventilatori su bili OK...

Malo je problem sto ti ventilatori izvlace vazduh iz mixera a ne duvaju direktno u hladnjake i ne znam zasto je tako a i kod MK2 je tako IAKO u razlikama izmedju MK1 i 2 pise da je kod 2 poboljsanjo hladjenje...drugar iznajmljuje 5 PM i MK1 i 2 i u svaki je ugradio dodatni ventilator i kaze da nikad nije imao problem sa protectom a pre toga jeste mada je drugo kad iznajmljujes,svi sviraju,rokaju,cackaju ali ipak...i ja se razmisljam da ovde ugradim,to su obicni ventilatori za kompjutere...elem, tom MK 1 su kasnije 2 puta crkavali izlazi za 20 dana(mozete da zamislite "a sada da pozdravimo mlad...i kraj-uzas i tako 2 puta) posle sam ga isprobao par svadbi i bilo je dobro pa sam ga prodao drugaru koji je znao sta se desavalo i dan danas radi besprekorno i to na iznajmljivanju...

Ipak ono sto mene brine ili cudi je da sam primetio bitnu razliku izmedju 1 i 2:
MK1 kada je u standby ili tiha muzika mora da bude vruc ispod a kada najjace sviras onda je mlak.
E kod MK2 nije tako...jos kada smo ga novog uzeli ukljucim razglas na minimalno tek da cujem klavijaturu i on vrlo cesto vrti ventilatore na najjace a isto je i kad za pauzom pustim CD da se jedva cuje...stvarno ne znam kako to...zato ne verujem da je moj problem grejanje i ciscenje mada ko zna...

Da svakako cu javiti sta sam uradio jer veoma postujem ovaj forum za razliku od onog drugog a nisam bio jako aktivan jer sam bio zaposlen a vise nisam pa cu imati vise vremena...iskreno se nadam da cu dati svoj doprinos kako ovde tako i na uploadu i mada ne bih hteo da zvucim neskromno ali kako sam jedan od prvih 5 muzicara u Srbiji koji su krenuli sa one man band-om kada je to bilo i sramota,kada nije bilo ni interneta ni uputstava mislim da cu biti od pomoci svojim iskustvom posebno na polju midija,pravljenja ritmova i matrica,live svirke i ozvucenja...
Jedino imam problem koji se da videti da pisem opsirno ali zato samo pisem ono sto sam licno proverio a neke ce mozda i naljutiti da korg PA800 ne vredi ni pola svoje cene i da je za nas najbolji aranzer koji sam ja video GEM......o tom potom...pozdrav svim kolegama
dakiyu je offline   Reply With Quote