Videti jedan post
Star 12.01.2010, 02:06   #3
pianoman
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 11.01.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
pianoman befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zdravo svima! Najzad sam nasao ono sto sam trazio mozda godinu dana. Zahvalujem YU-MIDI, hvala svim ucesnicima ovog foruma, ovog posta i KORGX5D. Ali za nesto sta sam mislio da je "prosto ko pasulj" vidim da se strasno varam...
Kao prvo: Hvala KORGX5D na nesebicno objasnenje. Ali, za mene, je to malo "spansko selo". Ajmo, recimo, nadjem neki elektricar i on mi sve to fino i lepi zakalemi i super. Ali, gde da nadjem sve te cipove posebno ovde u Makedoniji. (nisam jos potrazio, ali cu to da uradim ovih dana - bez optimizma).
Kao durgo: Ne znam koliko se sve to isplati... Sad, vec je izasao KORG PA50SD. Za iste pare kao i obican KORG PA50. (oko 850 eura, u Makedoniji) Ko od sale prodao bih svoj za 650eura, i sa doplatom od 200E dobijam nesto sto je (moramo svi priznati) bolje i prakticnije resenje nego HDD.
Kao trece: Kao sto sam napomenuo, od puno trazenja oko ovaj problem i trazenja resenja, nasao sam nesto posve zanimljivo. Prvo, onaj FDD adapter. Vec je spomenut ovde na ovaj post. Ali postavlja se pitanje: koliko bi bio upotrebljiv u nasem slucaju? Ako ste malo bolje istrazili, radi sa dve baterije i trebalo bi mu neki drajver. Isto kao sto bi mu trebalo drajver na WIN 98. Bar ja tako mislim. Ali kao drugo, nasao sam nesto veoma interesantno i naravno lako za instalaciju. To je virtualni flopi citac koji cita virtualne diskete preko USB stika. Pogledajte ovaj link...
http://www.ipcas.com/products/usb-fl...dd-to-udd.html
Montiranje je jednostavno. Izvadis floppy drive i na isto mesto, isti konektori, isti kabli, bez potrebe od ista ugradjivati, stavis emulator i to je to.
Ovo zasad moze da se nadje samo na internet, na e-bay, po ceni oko 50 EUR + postarina. Naravno, ne osudjujem se to kupiti i riskirati moj racun na kreditnoj kartici. To ce da mi uradi moj brat koi radi u Nizozemsku, i to preku PayPal.
Za sad toliko mogu da vam kazem. Nadam se da sam nesto doprinesao u ovaj post.
Jos jednom zahvalujem KORGX5D koi mi je skratio dugo trazenje i ukazao da to nije lak posao, i da mi je polemike razjasnio.
Tako da, moj izbor je da ostajem na svoj stari KORG PA50 i zdravlje ovo leto nadam se da cu dobiti USB/FLOPPY emulator i da cu resiti svoj problem.
Pozdrav svima...
pianoman je offline   Reply With Quote