Za Vaxter
Prijatelju, razumijem te dobro. Kompjuterima se bavim od pojave prvog XT-a. Razumijem se i u viruse i njihovo uklanjanje. No na klavijaturama ih barem ja smatram, tako ne možemo nazivati. To što kažeš o problemima "namjerno" izazvanih putem MIDI instrukcija mi je razumljivo, ali opet nije po mom shvačanju virus, jer MIDI je danas već standard među klavijaturama i ne bi smio raditi probleme, makar znam iz iskustva da više radi probleme nego koristi :-( ;-)
Nazovimo to kako god tko hoće. Te probleme u Pa seriji bi trebalo riješiti. A i kod najsavršenijih sistema ima problema, tako je uvjek bilo i bit će.
I meni se je jučer desio na PA80 problem koji me je zatekao, da sam već pomislio na "virus - bug". Već sam psovao KORG na pasja kola, jer do prije 10-tak dana je synth radio bezprjekorno. Nije mi htio u Performance povući banku 12-1 s diskete na kojoj ima Back-Up User-a. U 5 pokušaja mi je čitavu banku stavljao "empty". Na kraju sam ih nekako uspio lodovati, ali još sad mi nije jasno zašto mi je čitavo vrijeme davao instrukciju da je "file in use" kad niti jedna funkcija nije bila u procesu. Na kraju sam ugasio synth, nakon par minuta ponovno upalio i ponovno sve povuko preko svih performancea. No i dalje mi nije jasno zašto neće vući više samo jednu banku performancea. Zapravo hoće, ali valjda samo one koje se njemu sviđaju :-P
|