Citat:
Originalno postovano od b.o.Y.c.h. ČK
Navračića znam, ali to je samo jedan...
Vrti se meni on na winampu, svako malo 
|
Jeftabg je otvorio temu svetskih prvaka na harmonici u kategoriji klasicne muzike, pa ne bi trebalo tu pominjati momke koji sviraju Guline fazone i slicno.
Mislim da se rec svetski prvak na harmonici dosta proizvoljno tumaci, znam licno da se ta rec pokatkada koristi maltene na nekim kafanskim i inim jeftinim manifestacijama u promocijama nedoraslih umetnika.
Koliko znam, Fond za razvoj muzickih talenata pri Vladi RS u saradnji sa muzickim pedagozima Srbije, napravio je kategorizaciju takmicenja iz oblasti harmonike, tako da je Svetski kup najjace takmicenje, pa Svetski trofej, a onda idu takmicenja takodje vrlo jaka ali bez prefiksa svetski, a to su Klingental i Kastelfidardo.Potom idu manja strana i domaca takmicenja, kao Smederevo, Loznica, Knjazevac itd.
Dakle, svetski prvaci bi bili samo, ovako zvanicno i takoreci sluzbeno, samo pobednici Kupa i Trofeja, koje organiziju dve svetske asocijacije CIA i CMA.
Ivan Sverko, Josip Nemet,Robi Simoneli i dr, Hrvati, pripadaju svetskom vrhu harmonike, trebali bi kolege iz CRO da znaju.