Btw kako je moguće da on automatski stavi meni lcd uvijek kao monitor no I.?, bez obzira na koji ga izlaz prikopčam?
ja mislim da je to zbog toga sto si tft kao prvog uopste prikljucao na kompu pa tek kasnije crt ... znaci verujem da je kompa to sejvovala negde da je tft bio glavni monitor kojeg si do malo pre koristio pa si dodao i crt ... a mozda je i zbog toga sto kompa prepoznaje da tft ima vecu rezoluciju nego crt pa njega automatski postavlja kao #1 ...
to mozes u systemsettings da menjas koji ce monitor da bude #1 a ko #2 ... ako ti nisu oni brojevi i informacije potrebne kad startujes kompu onda nemas nikakve probleme. ja imam ne jednu kompu i vistu i xp pa kad startujem kompu moram da biram koji system hocu da koristim. tu mi se desilo, dok sam koristio 2 monitora da se taj boot-meni pojavio na #2 ane na #1 ... znaci morao sam da palim oba monitora i ako sam samo jednog hteo koristiti ...
a 8400gs nije chip nego realna graficka - nvidia chipovi na motherboardu pocinju sa 6xxx il 7xxx ... ja sam do malo pre koristio 8500gt i bio sam zadovoljan dok nije crknula (2 godine ...) pre neki dan sam uzeo ati 4670
na to sto se mis seta od jednog monitora na drugog moras da naviknes

ja sam prikljucio tft i lcd-televisor koji je bio udaljen 2m od tft-monitora - na lcd(81 cm) sam gledao filmove a na tft surfovao po netu (odjednom naravno)
jeste da je malo tesko za naviku kod tebe. na tft koristis 1680 x 1050 a na crt mozes verovatno maksimalno 1024 x 768
nadam se da te nisam mnogo zbunio

pozdrav