zdravo svima,
muka svih nas dugmetaraca je ta prerada na dugmadi i vrlo dobro poznajem problematiku. pre su bili obični tasteri na koje su bili lepljeni dugmići i nekad nam je i to valjalo! sad ljudi sve više zahtevaju, naravno i treba da bude savremenije ali nema potrebe da se preteruje. kakva dinamika, mehanika, aftertouch i ostala zajebancija ? čemu? kao da klavijature nisu dovoljno skupe pa još treba da ih pozlatimo sa 100 eura po oktavi ? mislim da neko neshvati pogrešno ali ja mislim da je to bezveze.
svaka čast svima i majstorima koji rade na što savremenijim rešenjima. Ja samo mogu da preporučim majstor Mikana iz KG. Čovek radi prerade koje su jako slične harmonici i fenomenalno je lako i jednostavno svirati na njima. cene su mu solidne i nema komplikacija jer je lik prva liga. Meni se njegov patent opasno sviđa jer je jednostavan da ga bas svako i bez velikog iskustva sa klavijaturama i elektronikom može ugraditi. naravno nije igračka ali nije ni neka filozofija. Ja sam kod Mikana uzeo preradu za TR-a i za PA2xPRO i veoma sam zadovoljan. em je za oko em je boli glava dobra i izdržljiva prerada !
Ako nekog neki detalji interesuju nek se javi na PP.
pozdrav
|