nzalost to ti ne kmogu konkretno reci druze ... ipak je na svakom proizvodjacu drugi meni pa ponekad se razlikuju i ako su istog brenda ...
od prilike ovako:
pre svega bi trebao da napravis backup tvojeg x5d za svaki slucaj ... tu ti je ali stvarno potreban taj midikabl kojeg su kolege ovde naslikali. naravno ti je potreban i program koji snima sysex ako nemas cubase ili neki drugi sekvencer. sysex programcic imas ovde na download ...
reko bi da sve stelovanje se radi u meni MIDI ili UTILITY
nakon backup nastelujes x5d koji prima boje da mu memory protection bude na OFF. sad je spreman da primi podatke i da ih zadrzi u sebi.
povezes oba x5d sa jedan obican midi-kabl, znaci onaj koji salje, u njega ustekas kabl u midi OUT a onaj koji prima boje u midi IN
proveris da su oba x5d na istom kanalu (nema veze koji, vazno da su isti)
x5d koji prima boje: u meni MIDI il UTILITY izaberes RECEIVE DATA a tu sigurno imas mogucnost odluke dal ces ceo set(ALL) ili samo jednu boju /performansu (single/perform). taj x5d sad ceka dok ne dobije podatke od drugog synth/modula ...
na onome koji salje podatke nastelujes isto u MIDI/UTILITY i izaberes SEND DATA ALL (sve) il SINGLE/PATCH (zavisi sad kako se to zove) i zavrsis sa ENTER il YES. sacekas malo i trebao bi da primetis visuelno celu proceduru da je onaj x5d koji je primao podatke te iste i dobio ...
ako se odlucis da uzmes samo jednu boju onda pazi da stvarno samo jednu i posaljes ...
zao mi je ako ovo malo komplicirovano zvuci

al kad budes uspeo videt ces da nije bas tako tesko ...