Videti jedan post
Star 22.02.2007, 14:47   #3
blatusan
Suludi Moderator

blatusan's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2005
Mjesto: Stuttgart
Godina: 37
Downloads: 631
Uploads: 13
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 12 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg pa2x, Korg Pa4x, Korg triton classic ( sa moss )
Interesi: Muzika, Fudbal,Zene,Pive
blatusan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
blatusan pošalji poruku preko MSN messengera blatusan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

1. Ja mislim da MIDI mozes loadati u klaivjaturu po jedan i ostat ce ti sve dok ne ugasis klavijaturu i dok neodes i SONG MENI-a
Da pustis MIDI stavi na disketu idi ne SONG MENU onda LOAD SONG, cekas jedno vrijeme i kad prodze pritisnes PLAY/STOP i to je to.
2.Postoji vise programa na kojima mozes odradit poso. Kao prvo, KAT, program koji je stvoren za PA seriju na kojem mozes sve radid i jedna ritam otvorit kao na kalvijaturi kao i boje. Ja licno pravim svoj set ili bolje da kazem BACKUP preko samo kalvijature jer se moze direktnu stimat i poslusat kako to sve zvuci.
3.Znaci kad uzmes program neki i stavis ga u neki performance mora preglasno je i nemozes da smanjis preko ASSIND.Slider vec moras da ides u MENI.(tako sam ja razumio)
To je ono nista na gotovo dakle ako nenadzes nikakav PERFORMANCE ( mjesto gdje stavljas programe ili boje) koji je uradzen i sa efektom i sa svim moraces sam stimat efekte glasnocu mnogo drugih caka koji postoje tu. Dakle uzmes jednu performancu npr. CASSOTO odes u STYLE PLAY zaokruzis gdje stoji CASSOTO zatim ides u PROGRAM MENI izaberes bilo koji PROGRAM (boju) npr. DALAPE, sad imas taj instrument u toj performance. Saad si na redu da stavljas efekte da ti boja nezvuci suho. ides na Menu a zatim PAGE 8 EFEKTS i biras dali ces da imas ECHO ili PHASER ili bilo kooji drugi efekt.Zatim ides na PAGE 3 (strana 3) tu mozes da stimas glasnocu efekta na svemu mozes stavit po dva efekta kao prvo recimo efekt 44 CROSS DELAY to stavljas na C: a drugi EFEKT biras na D: npr. RECSMTHHALL. Sad da se vratimo na PAGE 3(stranu 3) tu stimaj kolko da ti se zeljeni efekt primjeti na zeljenoj boji. Za glasnocu ides na PAGE 1 (strana 1 od menia) i tu izaberes polje gdje je tvoje boja napravis glasnocu odprilike da ti pase uz svaki ritam. Kad si gotovo pritisni tipku WRITE DISKT IN USE Otvori ti se polje gdje pise npr. CASSOTO. Na prvom polju mozes da biras kako da ti se boja zove. Na drugom polju biras gdje ces zeljenu boju da pohranis. I kad si izabro preko koje boje hoces da presnimis tu novu napravljenu boju, ostani na drugom polju i stisni tipku ETNER/YES. Pitat ce te dali si sigurean ti (ako jesi naravno) stisni opet ENTER/YES i boja koju si napravio i namjestio biti ce ti pohranje na mjestu koje si izabrao.
Nadam se da niam prekomplikovano objasnio i da ce ti pomoc. Ako imas jos pitanja javi mi se na MSN. Moju e-mail adresu vidis u mom profilu. Da se nebi romani pisali.
Pozdrav, Alen!!!!!
blatusan je offline   Reply With Quote